Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 09:19

Διπλής κατεύθυνσης η Βασιλέως Γεωργίου

Γράφτηκε από τον
Διπλής κατεύθυνσης  η Βασιλέως Γεωργίου

Η Βασ. Γεωργίου θα γίνει διπλής κατεύθυνσης και στο τμήμα μεταξύ Αριστομένους και Ακρίτα. Παράλληλα θα δοθεί στην κυκλοφορία -με κατεύθυνση προς νότο- και το τμήμα της Ακρίτα μεταξύ Βασ. Γεωργίου και Βασ. Ολγας.

Αυτά επεσήμανε στην "Ε" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς. Η μελέτη θα συζητηθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης σήμερα Πέμπτη στις 7 το βράδυ, και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την άλλη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.
Οπως μας ενημέρωσε ο κ. Ριζάς δείχνοντάς μας και τα σχέδια, προβλέπεται: Να κλείσει η Ασκληπιού στη νησίδα της Βασ. Γεωργίου για να μην επιτρέπεται η κίνηση αριστερά προς την Αριστομένους και να επιτρέπεται η κίνηση μόνο ανατολικά προς Φαρών και Ακρίτα. Να ανοίξει η Ακρίτα με κίνηση νότια, από τη Βασ. Γεωργίου προς τη Βασ. Ολγας. Το εντυπωσιακό δέντρο στη διασταύρωση Ακρίτα και Βασ. Γεωργίου, πάνω στη νησίδα, να μεταφυτευτεί στο πεζοδρόμιο μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο.
Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της Αριστοδήμου στο σημείο που συναντά τη Βασ. Γεωργίου. Ο μελετητής προτείνει να μπει φανάρι -σε συντονισμό με το φανάρι στην Αριστομένους- στην περίπτωση που παραμείνει ανοιχτή η κίνηση στην Αριστοδήμου από βορρά προς νότο. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείσει η νησίδα και θα απαγορευτεί από το σημείο εκείνο και μετά η κίνηση της Αριστοδήμου προς νότο. Ο κ. Ριζάς θα προτείνει το κλείσιμο της νησίδας και την απαγόρευση της κίνησης προς νότο, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος.
Ο χώρος στάθμευσης των δικύκλων στην αρχή της Βασ. Γεωργίου πρόκειται να μεταφερθεί στην Αριστομένους, στο τμήμα μπροστά από την Εμπορική Τράπεζα.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου διαφωνεί με την αμφίδρομη κίνηση της Βασ. Γεωργίου και δεν θα κάνει εισήγηση.
Στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης έχουν κληθεί να μετάσχουν η Τροχαία Καλαμάτας, το Αστικό ΚΤΕΛ και τα σωματεία ιδιοκτητών ταξί και φορτηγών.


NEWSLETTER