Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 10:51

"Πράσινο φως" για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλο

Γράφτηκε από τον

Υπέρ της κατασκευής του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, με τις βελτιώσεις που παρουσιάστηκαν στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τάχθηκε αργά χθες το βράδυ, μετά από 4 ώρες συζήτηση, κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. 

Και αποφάσισε να μην προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας. Διαφώνησαν και αντέδρασαν οι μειοψηφίες, όμως, σύμβουλοι της παράταξης Σπυρόπουλου διαφοροποιήθηκαν και τάχθηκαν υπέρ του δρόμου και της πρότασης της Δημοτικής Αρχής. Υπέρ του έργου ψήφισαν οι πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και των Τοπικών Κοινοτήτων, απ’ όπου διέρχεται ο δρόμος.

"Τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι αυτά που θέλει η Μεσσήνη" δήλωσε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να συμφωνήσει με τους μελετητές και να μην προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί το έργοΟμως οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας είπαν ότι δεν έχουν ενημέρωση εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην εισήγηση του δημάρχου Μεσσήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης παραβρέθηκε και ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας για το έργο. Μετά τις αλλαγές των τεχνικών χαρακτηριστικών του δρόμου η διαφωνία επικεντρώνεται στο αν θα έχουν πρόσβαση στο δρόμο τα οικόπεδα για να κατασκευαστούν μαγαζιά.
Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο μελετητής Γιώργος Αντωνίου, ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος θα έχει τα εξής χαρακτηρίστηκα μετά τις αλλαγές:  
- Ανώτατο όριο ταχύτητας 70 χιλιόμετρα την ώρα και στους κόμβους 50 χιλιόμετρα την ώρα.
- Ολοι οι κόμβοι, ακόμα και της Βελίκας, θα είναι ισόπεδοι.
- Θα υπάρχει φωτισμός σε όλο το δρόμο.
- Θα υπάρχει διαχωριστική νησίδα αλλά όχι τύπου New Jersey η οποία δεν διακόπτεται.
- Χαμηλώνει το ύψος του δρόμου και στο μεγαλύτερο τμήμα του δεν θα υπερβαίνει τα 2 μέτρα. Μόνο στα σημεία των τεχνικών έργων θα φτάνει τα 3 μέτρα και στη γέφυρα του Πάμισου τα 5 μέτρα.
- Θα υπάρχουν παράδρομοι από τη Μεσσήνη έως τη Βελίκα.