Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 17:39

Δηλώσεις ιδιοκτησίας για την πράξη εφαρμογής στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από την

 

Ευρεία σύσκεψη για την πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου παρουσία των μελετητών και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.

 

Οπως γνωστοποίησε, ειδικότερα, ο Δήμος Καλαμάτας με σχετική ανακοίνωση “οι ιδιοκτήτες της περιοχής Ασπροχώματος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη (αφού ολοκληρώθηκε η πολεοδομική μελέτη) κάποιοι έχουν δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας, δεδομένου ότι μπροστά στην ιδιοκτησία τους υφίστανται διανοιγμένοι κοινόχρηστοι χώροι ή πληρούνται άλλες προϋποθέσεις”.

Στο πλαίσιο, της εκπονούμενης μελέτης ο Δήμος Καλαμάτας καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος να υποβάλουν στο δήμο δήλωση ιδιοκτησίας συνοδευόμενη από τους τίτλους κτήσεως, τοπογραφικό διάγραμμα, απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου, προκειμένου να γίνει η επικαιροποίηση των στοιχείων, που ήδη διαθέτει η υπηρεσία.

Η υποβολή των στοιχείων -σε ειδικό έντυπο- θα γίνεται από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες στο γραφείο 127 (εκεί διατίθεται το έντυπο αυτό), στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 272 13 61817.

Η μελέτη για την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως Ασπροχώματος έχει συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης 10 μήνες, αλλά σε συνεργασία με τους μελετητές θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί συντομότερα.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 444.669 ευρώ και έχει δοθεί έκπτωση της τάξεως του 70%. Η χρηματοδότηση αρχικά θα καλυφθεί από το δημοτικό προϋπολογισμό, με στόχο να ενταχθεί η μελέτη στην προκήρυξη του Πράσινου Ταμείου του 2014.

Εξ άλλου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, συνεχίζει η ανακοίνωση, δήλωσε ότι “σημειώνεται πολύ καλή πρόοδος ως προς τις πολεοδομικές μελέτες:

- Κηπούπολης, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη ανάρτηση της πράξης εφαρμογής και οι ενστάσεις έχουν σταλεί στην αρμόδια επιτροπή. Ακολούθως, η πράξη εφαρμογής θα σταλεί στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για κύρωση

- Πυκνοδομημένης περιοχής Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, η οποία διαβιβάζεται προς έγκριση στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά την ολοκλήρωση των αναρτήσεων και την επεξεργασία των ενστάσεων”.