Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 17:42

Αναβαθμίζεται το Γεωργικό Ινστιτούτο Δήμου Ευρώτα

Γράφτηκε από την
Αναβαθμίζεται το Γεωργικό Ινστιτούτο Δήμου Ευρώτα

 

Το Γεωργικό Ινστιτούτο του Δήμου Ευρώτα αναβαθμίζεται για τις ανάγκες των πολιτών και αγροτών της περιοχής μας ύστερα από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την ίδρυση και λειτουργία νέου εργαστηρίου τεχνικών δοκιμών και μετρήσεων – αναλύσεων υλικών και τροφίμων.

 

Πρόκειται για ένα νέο εργαστήριο τεχνικών δοκιμών και μετρήσεων – αναλύσεων όπου θα γίνονται μετρήσεις σε τρόφιμα όπως π.χ Λάδι κρασί, νερό κλπ, καθώς επίσης και αναλύσεις εδάφους, φύλλων, αποβλήτων κ.λπ (πλην ιατρικών αναλύσεων).

Το Φυτοπαθολογικό Κέντρο θα συνδεθεί άμεσα με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο των Αθηνών και θα υλοποιεί της παρακάτω δράσεις:

- Ανάπτυξη και λειτουργία του κέντρου υποδοχής δειγμάτων

- Οργάνωση λειτουργίας των βασικών τμημάτων του Κέντρου (Φυτοπαθολογικό, Εδαφολογικό – Λίπανσης, Καλλιεργειών)

- Καταγραφή του ιστορικού και απεικόνιση των χαρακτηριστικών φυτοπαθολογικών συμπτωμάτων.

- Άμεση ηλεκτρονική αποστολή (ιστορικό, φωτογραφίες) στο Μπενάκειο Φ. Ι

- Αποστολή απαντήσεων και συστάσεων.

Επίσης θα παρέχεται σύστημα προαγωγής υγείας του αγροτικού πληθυσμού σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και άλλους συναφείς επιστημονικούς φορείς ενώ θα πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση και αξιολόγηση για παροχή οδηγιών για τα πιο σημαντικά προβλήματα των καλλιεργειών της περιοχής του Δήμου μας.

Τέλος θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής με ψηφιακή απεικόνιση, χάρτες καλλιεργειών, εδαφολογικό χάρτη σε μικροκλίμακα, παροχή εξειδικευμένων οδηγιών λίπανσης, ορθών γεωργικών πρακτικών και πολλές άλλες σημαντικές επιστημονικές εργασίες.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης για την αναβάθμιση του Γεωργικού Ινστιτούτου δήλωσε:

«Ο δήμος Ευρώτα ένας κατεξοχήν αγροτικός δήμος που στηρίζεται στην αγροτική οικονομία αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του και δίνει λύσεις στην καθημερινότητα του φίλου αγρότη. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και προχωράμε με ταχύς ρυθμούς στην λειτουργία του αναβαθμισμένου σε υπηρεσίες Φυτοπαθολογικού μας κέντρου για να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις βέλτιστες συνθήκες πάνω στον πρωτογενή τομέα. Ο Αγροτικός κλάδος για εμάς, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και καθημερινά δίνουμε την μάχη για να είμαστε μπροστά στις εξελίξεις δίνοντας πρακτικές λύσεις σε έργα υποδομής.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NEWSLETTER