Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 20:12

Ο Δημήτρης Γιαννημάρας σε συνέδριο στο Μεσολόγγι

Γράφτηκε από την

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 26ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ενωσης "Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης", που φιλοξενήθηκε από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι, συμμετείχε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, με κύριο μέλημα τη διάδοση της ειρήνης σε διεθνές και σε τοπικό επίπεδο. 

Στην εναρκτήρια εκδήλωση παρέστησαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων από την Ελλάδα, καθώς και από τις 106 πόλεις - μέλη της υφηλίου που συμμετέχουν στο Δίκτυο (Αμερική, Αφρική, Κύπρο και άλλες χώρες εντός ή εκτός της Ε.Ε.). 

Στο μήνυμά του ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν σημείωσε ότι υπολογίζει στη βοήθεια όλων των δήμων, προκειμένου να τεθούν παγκόσμιες προτεραιότητες, έτσι ώστε τα δισεκατομμύρια που σπαταλώνται σε θανατηφόρα όπλα να επενδυθούν στην ευημερία των ανθρώπων. 

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης "Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης" Αλφρεντ Μέρντερ ανέφερε ότι οι δήμαρχοι σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την παγκόσμια ειρήνη, απαιτώντας κονδύλια για ανθρώπινες ανάγκες και όχι για φονικές μηχανές. 

 

Τέλος, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης  επεσήμανε ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να ασκήσει εξωτερική πολιτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι παθητική και να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών.