Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 08:03

Κλείνει η Αριστοδήμου στο ύψος της Β. Γεωργίου

Γράφτηκε από τον
Κλείνει η Αριστοδήμου στο ύψος της Β. Γεωργίου

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα αναμένεται να διαμορφωθούν στο κέντρο της Καλαμάτας μετά την υλοποίηση της αμφιδρόμησης της οδού Βασιλέως Γεωργίου. Ηδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από την κυκλοφοριακή μελέτη που εκπόνησε ιδιωτικό γραφείο, προκύπτει μία σειρά αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν, με κορυφαία το κλείσιμο της νησίδας της Βασιλέως Γεωργίου στο ύψος της Αριστοδήμου. Εκεί τα οχήματα, που κινούνται επί της δεύτερης οδού θα στρίβουν υποχρεωτικά δεξιά. Αυτό προτείνεται για να αποφευχθεί η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο σημείο.

Παράλληλα μέσα από τη δημόσια διαβούλευση προέκυψε, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, το ενδεχόμενο πεζοδρόμησης της οδού Κανάρη στο τμήμα μεταξύ της Βασιλέως Γεωργίου και της Βασιλίσσης Ολγας.

Αλλαγές επίκεινται και στην οδό Ασκληπιού, αφού υπάρχουν σκέψεις να κλείσει η νησίδα προς τα δυτικά και να επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο με στροφή ανατολικά προς τη Φαρών.

Οσον αφορά τη στροφή από την Βασιλέως Γεωργίου νότια προς την Ακρίτα, απ' ό,τι φαίνεται θα... γυρίσουν τα STOP, με αποτέλεσμα η προτεραιότητα να περνάει στην Ακρίτα και το STOP στη Βασ. Γεωργίου. Τέλος αναφορικά με τη συνάντηση αυτής της οδού με τη Φαρών, δεν έχει ξεκαθάρισε ακόμα ποια λύση θα προτιμηθεί.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER