Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 21:00

Γερμανίδα αντιδήμαρχος επισκέφθηκε το Δημαρχείο

Γράφτηκε από την

 

Το Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη η Κίρστεν Μάιν, αντιδήμαρχος της πόλης Στρέλεν κοντά στο Ντίσελντορφ, μαζί με...

 

τον σύζυγό της Ούλριχ.

Οπως αναφέρει ο δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του, “πρόκειται περί ζεύγους φίλων της Ελλάδος, οι οποίοι ήλθαν στη χώρα μας για γαμήλιο ταξίδι και έκτοτε "την ερωτεύθηκαν", όπως ανέφεραν στο δήμαρχο. Επανέρχονται δε, συνεχώς σ’ αυτήν και φέρνουν και φίλους τους, για να τους δείξουν τις ομορφιές της χώρας μας.

Το ζεύγος Μάιν -που επισκέφθηκε το δήμαρχο συνοδευόμενο από τον επικεφαλής της Επιτροπής Εθελοντισμού Δημήτρη Βεργόπουλο και το Δημήτρη Ηλιόπουλο, εθελοντή συνεργάτη του δήμου, ενώ τη διερμηνεία έκανε ο διευθυντής του δήμου Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος- έχει φίλους στην Καλαμάτα και, ευαισθητοποιημένο από την κρίση, προσέφερε υγειονομικό υλικό προς χρήση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, ενώ ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Παντοπωλείο, υπέρ της ενίσχυσης του οποίου προτίθεται να αναλάβει εκστρατεία στη Γερμανία.

Η κυρία Μάιν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων της Γερμανίας (FDP) και ζήτησε από το δήμαρχο πληροφορίες σχετικά με τη λαθρομετανάστευση, που πλήττει την Ελλάδα δυσανάλογα προς τις δυνατότητές της. Ο δήμαρχος επεσήμανε πως ο λαός μας τρέφει αισθήματα φιλίας για το γερμανικό λαό και ότι οι Γερμανοί είναι ευπρόσδεκτοι ως επισκέπτες στην περιοχή μας. Κάλεσε δε, το ζευγάρι των Γερμανών να επανέλθει στην Καλαμάτα, ευχόμενος να έχει τότε η κυρία Μάιν την ιδιότητα της ευρωβουλευτού. Επίσης, τους ευχαρίστησε για την ευγενική τους προσφορά σε είδος και για τις πρωτοβουλίες τους προς ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση”.