Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 17:31

Σύσκεψη στον Δήμο Καλαμάτας για τους χώρους των ναυταθλητικών σωματείων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύσκεψη στον Δήμο Καλαμάτας για τους χώρους των ναυταθλητικών σωματείων

 

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για την έναρξη εκπόνησης μελέτης ανακατασκευής των χώρων όπου εδρεύουν τα ναυταθλητικά σωματεία, στην Παραλία, θα γίνει τις επόμενες ημέρες...

 

όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, ότι “δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του λιμένα εάν γίνει ανάπλαση”, υποστηρίζει ο δήμος, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την αυτοψία που έκανε, χθες Κυριακή, στον χώρο βόρεια – βορειοανατολικά του ΝΟΚ, “τον οποίο ο δήμος με σύμφωνη γνώμη των φορέων και ιδίως των ναυταθλητικών σωματείων επιδιώκει να αναπλάσει”.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης -συνεχίζει η ανακοίνωση του δήμου- “είδε το χώρο και απέκτησε προσωπική αντίληψη της καταστάσεως, τονίζοντας πως ''πρέπει οι πόλεις να συνδέονται με την παραλία τους και πρέπει η παραλία να είναι βιτρίνα των πόλεων''. Επίσης, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του λιμένα εάν γίνει ανάπλαση. Το θέμα θα εξετασθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο και θα δοθεί γραπτή απάντηση”.

Τον υπουργό, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, “υποδέχθηκαν επιτόπου και ενημέρωσαν, πλην του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι πρόεδροι των ναυταθλητικών σωματείων ΝΟΚ και ''Αίολος''. Στοιχεία της μελέτης ανέλυσε ο πρώην αντιδήμαρχος, αρχιτέκτων Γιώργος Κυριακόπουλος, επικεφαλής της ομάδας των μελετητών, που επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η σχεδιαζόμενη παρέμβαση είναι ήπιας μορφής, χωρίς χρήση μπετόν, ''σε ένα χώρο αδιαμόρφωτο, δυστυχώς παραμελημένο, εχθρικό στον επισκέπτη, φιλοξενούμενο ή ντόπιο και ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα''”.

Η μελέτη -όπως ενημερώνει ο Δήμος Καλαμάτας- “προτείνει τη χωροθέτηση σ’ αυτό το τμήμα του προλιμένα ενός μεγάλου ''καθιστικού'', με σημεία αναφοράς του ένα στοιχείο νερού, έναν ξύλινο πεζοδιάδρομο – καθιστικό τοποθετημένο παράλληλα στην ακτογραμμή και υψηλό πράσινο, διατηρουμένων των δένδρων που υπάρχουν ενώ θα γίνουν και νέες φυτεύσεις. Το βασικό υλικό επικάλυψης της πλατείας θα είναι ο κυβόλιθος σε συνδυασμό με πλάκες πορφυρίτη, για δε τη στρώση δεν απαιτείται υπόβαση από σκυρόδεμα.

Η αμμουδιά θα παραμείνει αλώβητη, στη διάθεση των κολυμβητών για το μπάνιο τους. Η πλατεία, που θα έχει πολλά παγκάκια, θα μπορεί να υποδεχθεί πλήθος εκδηλώσεων, πέραν της αναψυχής που θα προσφέρει στον επισκέπτη και μάλιστα στα παιδιά, αφού θα παραμείνει σε λειτουργία η παιδική χαρά. Σ’ αυτήν θα τοποθετηθεί ένα ψαροκάικο ξύλινο με τσουλήθρα, που θα θυμίζει και την παλιάσβεμπισταλ χρήση του χώρου αυτού, όπου έδρευε καρνάγιο. Θα υπάρχει, επίσης, χώρος στάθμευσης για περίπου 70 αυτοκίνητα, ενώ θα εξασφαλισθεί επαρκής φωτισμός για τις νυκτερινές ώρες”.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER