Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 17:35

Σύμβαση για τη συντήρηση του Πάρκου Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την

 

Σύμβαση για τη συντήρηση του Πάρκου Σιδηροδρόμων υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο...

 

Δημήτρης Παπαδέας, εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας.

Οπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 120 ημέρες. Η κυριότερη παρέμβαση, εκτός από τις εργασίες συντήρησης, αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Ψαρών.

Το έργο είχε προϋπολογισμό μελέτης 50.000 ευρώ και η ανάδοχος εταιρεία -Τεχνική Εταιρεία Κατασκευών Τσερπές, Κωτσάκης, Παπαδέας Ο.Ε., Ανέλιξη Ο.Ε.- προσέφερε έκπτωση 3,01 %.

Οι εργασίες που προβλέπει η μελέτη είναι, μεταξύ άλλων, κατασκευή δύο ξύλινων εισόδων - πυλών, μίας στην οδό Πλάτωνος και μίας στην οδό Κρήτης, τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης, σήμανση μέσα στο πάρκο, κατασκευή κρασπέδου και πεζοδρομίου στη βορειοδυτική πλευρά του (οδός Ψαρών), επισκευή υφιστάμενου πλακόστρωτου πεζοδρομίου στη βόρεια (οδός Πλάτωνος) και στη νοτιοδυτική πλευρά (οδός Κρήτης), επισκευή δαπεδοστρώσεων στο εσωτερικό του πάρκου, καθώς και κατασκευή δύο επικαθημένων, κινητών ξύλινων δαπέδων για την κίνηση των πεζών πάνω από τις υφιστάμενες γραμμές του ΟΣΕ στα σημεία που αυτές διασταυρώνονται με τα πεζοδρόμια.