Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 07:43

Επίθεση Κόλλια σε συμβούλους της… δικής του παράταξης

Γράφτηκε από τον
Επίθεση Κόλλια σε συμβούλους της… δικής του παράταξης

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται πλέον οι σχέσεις του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με μερίδα δημοτικών του συμβούλων, όπως φάνηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κριτική μέσα από ερωτήματα που έθεσαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας για ακόμη μία συνεδρίαση, προκάλεσαν αυτή τη φορά την έκρηξη του δημάρχου, ο οποίος πλέον -προφανώς και ενόψει εκλογών- φαίνεται να αλλάζει τακτική και να οδηγείται σε ευθεία σύγκρουση μαζί τους.

Ο δήμαρχος τους καταλόγισε ότι τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι για λόγους εντυπωσιασμού από τους δημοτικούς συμβούλους και για να γίνεται θέμα στις εφημερίδες την επόμενη μέρα. "Αυτό πρέπει να σταματήσει, δεν μπορεί να μπαίνει το ίδιο ερώτημα 3 φορές συνέχεια όταν μάλιστα έχει απαντηθεί" τόνισε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά τους, για ακόμη μια συνεδρίαση δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ουσιαστικά επέκριναν τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και μίλησαν για ανοργανωσιά.

Χαρακτηριστικά η Μαρία Πανουσιοπούλου έθεσε το ζήτημα του έργου για την αποκατάσταση του παλιού κτηρίου της Εθνικής το οποίο για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το μόνο που χρειάζεται είναι η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, ένα κόστος δηλαδή 50.000 ευρώ. "Αν ο δήμος κλείνει τα αυτιά του σε αυτό, τότε λυπάμαι" είπε, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην έλλειψη προσωπικού της ΔΕΥΑΚΥ που έχει μείνει με έναν υπάλληλο γραφείου, στην μη εκταμίευση ούτε ενός ευρώ ακόμη από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Τριφυλίας με το υπουργείο Εσωτερικών και  στην μη εξομοίωση των δημοτικών τελών σε όλο το δήμο παρά την αρχική απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Στο θέμα της απορροφητικότητας και των δημοτικών τελών αναφέρθηκε και ο Γιάννης Μερκούρης, ενώ σε αυτό της ΔΕΥΑΚΥ και ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος που επισήμανε την ανάγκη επέκτασής της.  Μίλησε για αποδιοργάνωση του κέντρου του δήμου από υπαλλήλους και ζήτησε την μετακίνηση υπαλλήλων από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, για να προσθέσει πως χωρίς υπάλληλο είναι και το νομικό πρόσωπο 3 χρόνια τώρα χωρίς να έχει γίνει τίποτα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Κατσαργύρης έθεσε το θέμα ελέγχου των παροχών που έχει ο δήμος, υποστηρίζοντας πως είναι σίγουρος πως ο δήμος δεν ξέρει πόσες έχει και τι γίνεται με αυτές.

Στις απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος, πέρα από την αντεπίθεσή του στους συμβούλους του, για το θέμα της απορροφητικότητας είπε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν ανταποκριθεί. Για την ΔΕΥΑΚΥ είπε ότι έχει συζητηθεί το θέμα και τόνισε πως δεν υπάρχει καμία προοπτική αυτή τη στιγμή για σύνδεση του Καλού Νερού με το βιολογικό. Για το θέμα του κτηρίου της Εθνικής σημείωσε ότι είναι θέμα δεκαετιών και κάποιοι το βάζουν σήμερα, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν κάποιες επαφές. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ζήτημα των ρευματοκλοπών και τόνισε ότι θα γίνουν έλεγχοι, ενώ δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα εξομοίωσης των δημοτικών τελών σε όλο το δήμο. 

Ωστόσο η αναφορά του σε ερωτήσεις εντυπωσιασμού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μαρίας Πανουσιοπούλου, η οποία ζήτησε το λόγο χωρίς να της δοθεί από τον πρόεδρο του Σώματος, προκαλώντας νέα ένταση και σφοδρή επίθεση του δημοτικού συμβούλου Θανάση Πετρόπουλου προς το προεδρείο. Η κ. Πανουσιοπούλου από την πλευρά της τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει εντυπωσιασμούς και πρωτοσέλιδα αλλά να αναδείξει ζήτημα του δήμου.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER