Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 20:43

Ανανέωση και ισορροπίες στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος, τόσο για τις δημαιρεσίες στο Δήμο Καλαμάτας όσο και για τους εκλεκτούς του Παναγιώτη Νίκα οι οποίοι θα καταλάβουν τις 6 θέσεις αντιδημάρχων και θα στελεχώσουν τα προεδρεία επιχειρήσεων και νομικών προσώπων. Οπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, την Κυριακή στο πλαίσιο των καθιερωμένων δημαιρεσιών αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα εκείνων που θα καλύψουν όλες αυτές τις θέσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής - και εκ των πραγμάτων τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ιδίως στις τάξεις των “μνηστήρων”.
Από τους σημερινούς αντιδημάρχους μόνο ο Νίκος Μπασακίδης φαίνεται ότι διατηρείται στην ηγετική ομάδα, με αρκετές πιθανότητες για τη θέση του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Η θέση πάντως που έχει πολυσυζητηθεί και “καίει” περισσότερο είναι αυτή του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. Ορατό είναι πλέον το σενάριο η θέση να σπάσει στα δύο και να τοποθετηθούν... δύο αντιδήμαρχοι Υποδομών, με σαφή διαχωρισμό αρμοδιοτήτων που ακόμα όμως δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει. Χρίστος Ριζάς και Ανδρέας Καραγιάννης συγκεντρώνουν, όπως είναι φυσικό, τις περισσότερες πιθανότητες για την κάλυψη αυτών των θέσεων.
Στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών ο εκ των στενών συνεργατών του Παναγιώτη Νίκα, Δημήτρης Μπούχαλης, φέρεται ως το μεγάλο φαβορί, ενώ δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για τις θέσεις των αντιδημάρχων Διοικητικών αλλά και Καθαριότητας.  Στην προεδρία της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Ποιότητας Ζωής φαίνεται ότι θα αξιοποιηθεί η Παναγιώτα Ντίντα, που επίσης βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του κ. Νίκα. Ερωτηματικό υπάρχει ακόμα για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ τη θέση του φαίνεται να διατηρεί ο πρόεδρος της “Φάρις” Θανάσης Ηλιόπουλος. Προς τη ΔΕΥΑΚ οδεύει μάλλον ο Γιάννης Μπάκας, καταλαμβάνοντας τη θέση του σημερινού προέδρου της επιχείρησης Ανδρέα Γουρδέα ο οποίος πιθανόν να αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο.
Θολό παραμένει ακόμα το τοπίο για την τύχη της μέχρι σήμερα προέδρου του Κοινωνικού Φορέα, Μαρίας Οικονομάκου, παρά τη σημαντική συνεισφορά της στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και τη δεύτερη θέση που κατέλαβε στις πρόσφατες εκλογές στο ψηφοδέλτιο Νίκα.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ξεκαθάρισε πάντως χθες ότι έχει ήδη καταλήξει στο σύνολο των στενών συνεργατών του, αλλά δεν πρόκειται να δώσει επισήμως ονόματα πριν την Κυριακή. Μέχρι τότε θα έχει συναντηθεί εκ νέου με τους 25 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, με σκοπό τόσο την ενημέρωσή τους όσο και τη συζήτηση γύρω από οργανωτικά και διοικητικά θέματα του νέου δήμου. “Θα υπάρξει κλίμα ανανέωσης στη δημοτική αρχή”, υπογράμμισε χθες ο κ. Νίκας προαναγγέλλοντας αλλαγές στα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα νέα πόστα.
Οι δημαιρεσίες είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο, όπου από τις αρχές του έτους θα συνεδριάζει το καλλικρατικό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Δ.Πλ.