Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013 08:19

Δήμος Καλαμάτας: Εχασε 3 οικόπεδα και ξαναπήρε το ένα

Γράφτηκε από την

Τρία οικόπεδα έχασε με δική του ευθύνη ο Δήμος Καλαμάτας, πήρε πίσω το ένα και το παρουσιάζει ως… επιτυχία. Δοκιμασμένη συνταγή στην πολιτική η αναστροφή της πραγματικότητας και εδώ έχουμε την πλήρη εφαρμογή της.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι με ενέργειες του δήμου παραχωρήθηκε οικόπεδο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κατασκευαστεί το 3ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας.

Ανατρέχοντας όμως πίσω θα διαπιστώσουμε ότι από τις 29 Σεπτεμβρίου 2003 είχαν παραχωρηθεί από το υπουργείο δωρεάν κατά κυριότητα στο Δήμο Καλαμάτας τρία οικόπεδα με επιφάνεια 1.222, 697 και 1.447 τετραγωνικά μέτρα αντιστοίχως. Σκοπός της παραχώρησης ήταν η δημιουργία κέντρου απασχόλησης παιδιών, παιδικών σταθμών, φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και ανάπτυξης πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Προϋπόθεση για την κατά κυριότητα παραχώρηση ήταν η πραγματοποίηση του σκοπού αυτού μέσα σε μια πενταετία, δηλαδή μέχρι το 2008.

Πλην όμως το υπουργείο Οικονομικών ελέγχοντας την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας, ζήτησε το 2008 να γίνουν γνωστές οι ενέργειες τις οποίες έχει κάνει ο δήμος για το σκοπό που προαναφέρθηκε. Και διαπίστωσε ότι δεν έχει γίνει τίποτε αλλά δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια. Μέχρι που έφθασε η ώρα των… πωλήσεων και το υπουργείο μετά από 5 χρόνια, στις 5 Σεπτεμβρίου 2013 με νεότερη απόφαση ανακάλεσε την παραχώρηση και πήρε πίσω τα 3 οικόπεδα.

Τότε φαίνεται ότι ξύπνησαν στο Δήμο Καλαμάτας και άρχισαν να τρέχουν αφού είχαν απόφαση ένταξης του έργου κατασκευής του 3ου Νηπιαγωγείου στο ΕΣΠΑ. Και το υπουργείο με νέα απόφαση και με δεδομένο το γεγονός ότι επείγεται για την απορρόφηση κονδυλίων από τα Κοινοτικά προγράμματα, παραχώρησε στο δήμο με νέα απόφαση στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 το ένα από τα τρία οικόπεδα που είχε πάρει πίσω, έκτασης 1.579 τετραγωνικών μέτ