Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 11:22

Καταγγελία του Δ. Φαββατά για τη δημοτική αρχή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καταγγελία του Δ. Φαββατά για τη δημοτική αρχή Καλαμάτας

Την απουσία εκπροσώπου της δημοτικής αρχής Καλαμάτας από τις εκδηλώσεις που έγιναν σε Αρι, Θουρία και Αρφαρά για την 28η Οκτωβρίου 1940 καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο σύμβουλος του συνδυασμού «Αλλαγή για τον Δήμο Καλαμάτας» αναφέρει τα εξής:
«Ξεπέρασε κάθε όριο η περιφρόνηση της παρούσας δημοτικής αρχής και του δημάρχου για τους πρώην δήμους Αριος, Θουρίας και Αρφαρών. Προφανώς ο κ. δήμαρχος δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει, τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν πια στο Δήμο Καλαμάτας.
Δε φτάνει που αγνοούνται επιδεικτικά από τα Τεχνικά Προγράμματα του δήμου, από έργα υποδομής και ανάπτυξης, όπως ο καθαρισμός, ο φωτισμός, η ίδρυση παιδικών σταθμών, δεν φτάνει που οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, απαξίωσε η δημοτική αρχή ακόμα και να στείλει έναν από τους 25 δημοτικούς της συμβούλους να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις δημοτικές ενότητες Αριος και Θουρίας.
Ακόμα και στα Αρφαρά, που παραβρέθηκε εκπρόσωπος, δεν λειτουργούσε η μικροφωνική εγκατάσταση λόγω περιορισμένων πόρων της δημοτικής αρχής. Είναι παραπάνω από προφανές ότι ο κ. δήμαρχος έχει εξόχως επιλεκτική μνήμη και θυμάται τους πρώην δήμους Αριος, Θουρίας και Αρφαρών μόνο όταν πρόκειται να επιβάλει και να εισπράξει τα δημοτικά τέλη ή στις παραμονές των δημοτικών εκλογών, για να υποσχεθεί έργα, που ποτέ όμως δεν υλοποιεί.
Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κ. δήμαρχος πως Δήμος Καλαμάτας δεν είναι μόνο η πλατεία της Καλαμάτας. Δήμος Καλαμάτας είναι και οι γειτονιές της πόλης, οι δημοτικές ενότητες και τα τοπικά διαμερίσματα και οι δημότες των περιοχών αυτών δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα και απαιτήσεις από τη δημοτική αρχή.
Οφείλει λοιπόν, όχι μόνο ο δήμαρχος αλλά και σύσσωμη η παρούσα δημοτική αρχή, να δείξουν τον πρέποντα σεβασμό απέναντί τους και να τους βγάλουν επιτέλους από την αφάνεια, την απαξίωση και το μαρασμό που τους έχουν καταδικάσει τα τελευταία χρόνια».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER