Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 20:15

Επιτέλους σεβαστείτε το Δημοτικό Συμβούλιο, κ. Νίκα

Γράφτηκε από την

Του Γιώργου Νταγιόπουλου

Δημοτικού συμβούλου

 

Σας έχω ξαναγράψει κ. Νίκα -και όχι μόνο εγώ- ότι αναγκαστικά θέτουμε τις ερωτήσεις μας μέσω του Τύπου μήπως και τύχουν απαντήσεων τα ερωτήματά μας.

Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο το έχετε πλέον, με τις "μεθοδεύσεις" και τους "κανονισμούς" που δημιουργήσατε, τόσο πολύ απαξιώσει και ουσιαστικά απαγορεύσει το διάλογο, αναδεικνύοντας πλήρως την "ενός ανδρός αρχή".

Κλασικό παράδειγμα η τελευταία “διπλή” συνεδρίαση του Δ.Σ. Ενα από τα κορυφαία θέματα -ο οικονομικός απολογισμός του δήμου για το  2012- που ο νομοθέτης προβλέπει να συζητείται σε αποκλειστική συνεδρίαση λόγω της σπουδαιότητας του, του δώσατε χρόνο συζήτησης 30 λεπτών. Γιατί βγάλατε μεν πρόσκληση Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα τον οικονομικό απολογισμό -αλλά ταυτόχρονα καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου- και μια δεύτερη μετά από 30' με 50' περίπου θέματα μεταξύ των οποίων και έτερο κορυφαίο θέμα του δήμου το τεχνικό πρόγραμμα του 2014.

Τώρα τι συζήτηση μπορεί να γίνει σε 30 λεπτά, τι ερωτήσεις απαντήσεις, διευκρινίσεις και τοποθετήσεις μπορούν να γίνουν από τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Δείχνει όμως την καταστρατήγηση των νόμων εκ μέρους σας, την αδιαφάνεια που υπηρετείτε, την έλλειψη σεβασμού στους εκλεγμένους εκπροσώπους του δήμου μας και κυρίως την έλλειψη στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας και τον αυταρχισμό σας.

Λογική ήταν λοιπόν η αποχώρηση μειοψηφιών, και ενδεικτική του δημοκρατικού φρονήματος σας η συνέχιση δυο κορυφαίων συνεδριάσεων του Δ.Σ. μόνον από την πλειοψηφία!

Υπάρχουν όμως αναπάντητα ερωτήματα: 

• Πού πηγαίνουν βάσει σύμβασης τα σκουπίδια;

• Πόσο κοστίζει η μεταφορά; (όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή πλήρωνε από 15-30 €/τόνο για μεταφορά και πάντα με αποφάσεις του Δ.Σ. και με συγκεκριμένο προορισμό πώς δικαιολογείται σήμερα υπερδιπλάσια τιμή και χωρίς τόπο προορισμού;)

• Πόσο έχει μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών;

• Σε ποιους κωδικούς χρεώνεται το κόστος μεταφοράς;

• Υπάρχει ανταποδοτικότητα στα τέλη, και πόσο πρέπει να μειωθούν;

• Θα καταγγείλουμε κάπου τη μη λειτουργία της ΜΟΛΑΚ;

Και ακόμη:

• Πόσα κοστίζουν οι κάθε λογής συνεργάτες σας;

• Πόσα κοστίζουν πρόεδροι, αντιπρόεδροι, ΔΣ, αντιδήμαρχοι κ.λπ. και πόσο κόστιζαν παλαιότερα που δεν είχαμε και κρίση;

 

Και ακόμη:

• Αντε να δεχτούμε ότι οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων ήθελαν πλατύ πεζοδρόμιο στη Φαρών για να ανέβουν στο κέντρο. Δεν τους αρκούσε μέχρι της Κρήτης και από εκεί  μέσω του πάρκου -που είναι και πιο δροσερό το καλοκαίρι- και της Αριστομένους να ανέβουν στο κέντρο; Γιατί πετιούνται λοιπόν χρήματα (που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλού) σε εποχή τέτοιας κρίσης;

Αυτά και πολλά άλλα ακόμα ζητούν απαντήσεις.

Φυσικά καμία σύγκριση με το πεζοδρόμιο που κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Παν. Κουμάντου χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Εννοώ το νότιο πεζοδρόμιο της Ναβαρίνου από την Ανάσταση μέχρι το "Φιλοξένια" τόσο σε μήκος όσο και σε χρήση.


Υ.Γ. Το “αστείο” της υπόθεσης είναι ότι στις εφημερίδες της 23/10/13 γράφτηκε παράπονό σας ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν δόθηκαν απαντήσεις για τη χωροθέτηση των μονάδων, το κόστος διαχείρισης κ.λπ. Τώρα να πω: "Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα;" ή "Κάμεις λάβεις κοιλιά μη σε πονέσει"; Ελπίζω τουλάχιστον να καταλάβατε πόσο επικίνδυνο πράγμα είναι η αδιαφάνεια. Αν και δεν το πιστεύω.