Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 09:52

Απολογία Νίκα για τα κληροδοτήματα

Γράφτηκε από τον

Τους συμβούλους των μειοψηφιών στο Δημοτικό Συμβούλιο να μετέχουν στη μηνιαία σύσκεψη για τα κληροδοτήματα, κάλεσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις για το κληροδότημα Δραγώνα.

Αναφέροντας ότι επιζητεί τη διαφάνεια και την καθαρότητα της διαχείρισης για τα κληροδοτήματα, παρατήρησε πως «έχει καταβληθεί εργώδης προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή επί 7 και πλέον έτη, για την τακτοποίηση θεμάτων που συνδέονται με τα κληροδοτήματα, καθώς τα διέπει θεσμικό πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ προ 50 ετών». Εκτίμησε ότι «βάσιμες ελπίδες προέκυψαν μετά την πρόσφατη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία τις σχετικές διαδικασίες επιβλέπει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση».
Επεσήμανε ότι «η διαχείριση των κληροδοτημάτων καθίσταται δυσχερέστερη από το γεγονός ότι ο Δήμος σε πολλές περιπτώσεις κατέχει ιδανικά μερίδια και δεν είναι αποκλειστικός κύριος των ακινήτων τους, οπότε απαιτείται συνεννόηση με τους συνιδιοκτήτες»
Ο δήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το κληροδότημα Δραγώνα, -ο δήμος κατέχει ιδανικά μερίδια, όπως 68 χιλιοστά, 82 χιλιοστά, 144 χιλιοστά σε καταστήματα και διαμερίσματα στην Αθήνα-, σημειώνοντας ότι «ο δήμος παρακολουθεί στενά την κατάσταση και καταβάλλει σύντονες προσπάθειες για την προάσπιση και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων».
Υπενθύμισε, τέλος, ότι για «το κληροδότημα Δραγώνα έχει αποφασιστεί πως, όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τα περιουσιακά στοιχεία θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέργα».