Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 07:44

Τάσος Αποστολόπουλος: Δεν αποκλείει υποψηφιότητα στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Μεσσήνης ο πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης , που κατάγεται από το Βλάση. Σε δηλώσεις του στην "Ε" επισημαίνει ότι "έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας μέχρι τις δημοτικές εκλογές και στο δικό μου μυαλό, σήμερα, δεν υπάρχουν σκέψεις υποψηφιότητας". Για την έντονη δραστηριοποίησή του κατά το τελευταίο διάστημα, όπως η πρωτοβουλία του για τη δημιουργία ενιαίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, διευκρινίζει πως το κάνει ως ενεργός πολίτης και ότι είναι το "μικρόβιο" της πολιτικής δράσης. Διαφωνεί με τη χωροθέτηση της Καλλιρρόης για τη διαχείριση των σκουπιδιών κι επικρίνει την Περιφέρεια που εκχώρησε αυτό το δικαίωμα σε ιδιωτική εταιρεία.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις της "Ε", για την έντονη δραστηριοποίησή του και τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα, ο Τάσος Αποστολόπουλος σημείωσε: "Μετά την παραίτησή μου από τη θέση του γ.γ. επέστρεψα στο σχολειό μου ως απλός μάχιμος δάσκαλος, χωρίς να κάνω χρήση καμιάς από τις υπάρχουσες ευνοϊκές διατάξεις. Γιατί θεωρώ ότι οι διατάξεις αυτές ανήκουν στη σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης. Η όποια δραστηριότητα αναπτύσσεται, έχει να κάνει με τις αγωνίες που έχουμε όλοι μας ως ενεργοί πολίτες και τίποτε άλλο. Είναι το "μικρόβιο" της πολιτικής δράσης. Κάποτε ρώτησαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο τι είναι πολιτική και αυτός απάντησε ότι είναι ένα "μικρόβιο" που όταν χτυπήσει τον άνθρωπο, βγαίνει από το σώμα του 6 μήνες μετά το θάνατό του. Σήμερα άνοιξε το θέμα της αλλαγής του τρόπου εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Επίκαιρο, λοιπόν και το θέμα της ενιαίας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σήμερα άνοιξε το θέμα της Κεντροαριστεράς και σ’ αυτό το θέμα οφείλουμε να τοποθετηθούμε. Αυτό κάνω κι εγώ, όπως κάνουν και τόσοι άλλοι".

Για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, όπως ακούγεται, επεσήμανε: "Κανείς δεν ξέρει με ποιο σύστημα θα πάμε στις δημοτικές εκλογές. Κανείς δεν ξέρει αν στο διάστημα αυτό, θα έχουμε κι εθνικές εκλογές. Κανείς δεν ξέρει τι μέτρα θα παρθούν μέχρι τότε. Ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Εχουν να δουν πολλά τα μάτια μας μέχρι τότε και στο δικό μου μυαλό, σήμερα, δεν υπάρχουν σκέψεις υποψηφιότητας".

Οσον αφορά τις αντιδράσεις στο Δήμο Οιχαλίας για τη χωροθέτηση της Καλλιρρόης και τη διαχείριση των σκουπιδιών παρατήρησε: "Σωστά αντιδρούν οι κάτοικοι της Οιχαλίας για το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων. Κανείς δεν τους ενημέρωσε για την επιλογή αυτή. Δεν μπορούν να καταλάβουν, και με το δίκιο τους, πώς κατασκευάζονται δύο εργοστάσια σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς η Περιφέρεια εκχώρησε το δικαίωμα της χωροθέτησης σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία χωροθέτησε και με βάση τα δικά της συμφέροντα, επιλέγοντας την Οιχαλία. Το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων πρέπει να λυθεί και παρά τα προβλήματα που έχει ο διαγωνισμός της Περιφέρειας, πρέπει να προχωρήσει, με την προϋπόθεση να υπάρξει εναλλακτική λύση για την περίπτωση της Καλλιρρόης. Θα μπορούσε η ίδια η Περιφέρεια να χωροθετήσει, αν υπήρχε βούληση. Να δούμε τι έγινε στη Δυτική Μακεδονία που το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων λύθηκε οριστικά. Στην Αχαΐα χωροθετήσαμε στη θέση "Φλόκα" και στην Αιτωλοακαρνανία στη θέση "Στράτος"".

 

Γ.Σ.