Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 14:42

22,8 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Εγκρίθηκαν προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2014. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 37,6 εκ. ευρώ και το τεχνικό πρόγραμμα σε 22,8 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «το τεχνικό πρόγραμμα συντάχθηκε μετά από συνεργασία τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας, η οποία ξεκίνησε από τον Αύγουστο, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε ευρεία διαβούλευση όχι μόνο από την αρμόδια επιτροπή διαβούλευσης, αλλά και με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών συμβούλων. Στη συνεδρίαση αναλύθηκαν οι δράσεις και τα διαθέσιμα κονδύλια, που από τη ΣΑΤΑ είναι ελάχιστα για το 2014. Είναι μόλις 360.000 για το 2014, ενώ το 2010 είχαν διατεθεί 2,5 εκ. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε, όπως προβλέπεται και από το παρατηρητήριο, κατόπιν ελαχίστων παρατηρήσεων και με την απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η τελική διαμόρφωσή του, ενσωματώνοντας τις προηγούμενες παρατηρήσεις».

Ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος συνεχάρη την Τεχνική και την Οικονομική Υπηρεσία για την άριστη και συνεχή συνεργασία που είχαν και παρατήρησε: «Αναμένουμε την τελική εγκριτική απόφαση του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε αμέσως μετά να προωθηθεί η εκπόνηση των μελετών που προβλέπει, η δημοπράτηση των έργων και η συμβασιοποίησή τους».