Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 17:33

Ανάγκη επενδύσεων για το αεροδρόμιο βλέπει ο Π. Νίκας

Γράφτηκε από την
Ανάγκη επενδύσεων για το αεροδρόμιο βλέπει ο Π. Νίκας

Ανάγκη επενδύσεων για την αναβάθμιση του αερολιμένα Καλαμάτας διαβλέπει ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ειδικότερα ότι «ο δήμαρχος επισήμανε ότι εάν δεν διατεθεί κονδύλι περί τα 40.000.000 ευρώ, η κατάσταση θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, διότι η επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά, την ώρα που το αεροδρόμιο έχει και στρατιωτική λειτουργία. Ο αεροσταθμός είναι μικρός, ενώ ο χώρος για τη στάθμευση αεροσκαφών ελάχιστος» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σε αυτή προστίθεται ότι ο Π. Νίκας « σύντομα θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο, προκειμένου να συζητήσει τα προαναφερθέντα θέματα με τον αερολιμενάρχη, τον οποίον επαίνεσε -μαζί με το προσωπικό- για την προσπάθεια αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας ''Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος''».
Οπως τόνισε ο δήμαρχος -καταλήγει η ανακοίνωση- «ο αερολιμένας της Καλαμάτας εξυπηρετεί όλη την περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, ενώ τον χρησιμοποιούν μέχρι και επιβάτες από την Αθήνα, για πτήσεις με εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες συνδέουν την Καλαμάτα με διεθνείς προορισμούς».


NEWSLETTER