Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 19:48

Καλαματιανό καρναβάλι 15 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου

Γράφτηκε από την

Το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014, που θα διαρκέσει από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, μέρα της μεγάλης παρέλασης, ξεκίνησε από χθες το ταξίδι του. Την έναρξη των εργασιών της Καρναβαλικής Επιτροπής κήρυξε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, παρουσία μελών της επιτροπής. 

Ο Π. Νίκας κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να μετάσχουν στο επόμενο καρναβάλι κι όσους κατοικούν μακριά από την Καλαμάτα να την επισκεφθούν εκείνη την περίοδο και ιδίως στις 2 Μαρτίου. Παρατήρησε ότι πρόκειται "για σπουδαίες εκδηλώσεις, διότι προσφέρουν αισιοδοξία στον κόσμο, χαμόγελο, που το έχουμε ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες, αλλά και οικονομική στήριξη προς τους επαγγελματίες της πόλης". Επεσήμανε ότι η επιτροπή έχει πλέον νομική υπόσταση, καθώς ο Σύλλογος "Καλαματιανό Καρναβάλι" είναι ο διοργανωτής και ο δήμος τού προσφέρει υποστήριξη, εμπιστοσύνη και τον καλό του λόγο, κατά το δήμαρχο.

Σημειώνεται πως η Καρναβαλική Επιτροπή θα λειτουργεί καθημερινά στο Πνευματικό Κέντρο μεταξύ 19.00 και 22.00. Οσοι θέλουν να πλαισιώσουν την προσπάθεια διοργάνωσης του καρναβαλιού, μπορούν να γίνουν μέλη της, ενώ όσοι θέλουν να μετάσχουν σε αυτό έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα πλήρωμα. Η μία ιδιότητα είναι ασύμβατη με την άλλη, πάντως.

Ο Σπύρος Βλαχογεωργακόπουλος, μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, κάλεσε όποιον θέλει να βοηθήσει εθελοντικά, να εγγραφεί στο σύλλογο. Παρατήρησε πως με την ετήσια συνδρομή ο καθένας εξασφαλίζει και την καρναβαλική στολή του.

Η υπεύθυνη πληρωμάτων Ευαγγελία Λιάππα ενημέρωσε ότι θα δέχονται αιτήσεις για συμμετοχή είτε σε γκρουπ είτε στην Καρναβαλική Επιτροπή, στα γραφεία της επιτροπής στον ημιώροφο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, 7 με 10 το βράδυ.

Ο υπεύθυνος οικονομικού και μάρκετινγκ Δημήτρης Μπούχαλης  ευχαρίστησε τους χορηγούς του 1ου Καρναβαλιού και ανέφερε ότι τώρα με την Καρναβαλική Επιτροπή όλα θα είναι στο φως και διαυγή. Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους επαγγελματίες να βοηθήσουν και να στηρίξουν το καρναβάλι.