Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 18:19

Νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για τα αδέσποτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για τα αδέσποτα

Με νέα σύσκεψη για τα αδέσποτα, σήμερα, στο Δημαρχείο, επανέκαμψε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μετά τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του για τις συστάσεις του να μην ταΐζονται τα αδέσποτα, όπως αυτές είχαν δημοσιοποιηθεί στην...

ιστοσελίδα του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Ειδικότερα, στη σημερινή ανακοίνωση του δήμου, για το θέμα των αδέσποτων ζώων, σημειώνονται τα εξής:
«Αμεση θα είναι η παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας για παροχή τροφής και νερού οργανωμένα, μέσω του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας, σε αδέσποτα ζώα, ιδίως σκύλους, μέχρι να ολοκληρωθεί το καταφύγιο γι’ αυτά σε δημοτική έκταση 10 στρεμμάτων, στη δυτική πλευρά της Καλαμάτας.
Η παρέμβαση οργανωμένης σίτισης θα γίνει με στόχο την αποφυγή επιθέσεων σε ανθρώπους από αδέσποτα. Σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιθέσεις από αδέσποτα ζώα σε ανυποψίαστους διαβάτες, μεταξύ των οποίων παιδιά, έχουν αυξηθεί πολύ σε αριθμό και τα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας και, δυστυχώς, σε πάρκα και κοντά σε σχολεία.
Επίσης, ο Δήμος θα διαθέσει αυτοκίνητο για την περισυλλογή των επικίνδυνων αδέσποτων ζώων με την αρωγή του Φιλοζωϊκού Ομίλου Καλαμάτας, ο οποίος θα τα διαχειρίζεται κατάλληλα.
Με πρωτοβουλία του δημάρχου, συγκλήθηκε σήμερα σύσκεψη και τα συμπεράσματά της είναι τα ακόλουθα:
1. Να γίνει άμεσα καταβολή ποσών στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και του Φιλοζωϊκού Ομίλου για τις στειρώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Η σύμβαση που υλοποιείται είναι ύψους 13.000 ευρώ συν το ΦΠΑ
2. Να αγορασθεί άμεσα ικανός αριθμός σάκων τροφής για σκύλους, οι οποίοι θα αποθηκευθούν στις εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας και θα χορηγούνται στο Φιλοζωϊκό Όμιλο ανάλογα με τις ανάγκες, ώστε αυτός με σχέδιο και οργάνωση να παρέχει τροφή - και νερό το καλοκαίρι – σε αδέσποτα ζώα. Η σίτιση των ζώων θα πρέπει να γίνεται μακριά από σχολεία, πάρκα και συστάδες πολυκατοικιών, για να αποφεύγονται οι επιθέσεις σε ανθρώπους
3. Να διαθέσει ο Δήμος όχημα (κλειστού τύπου) με τον οδηγό του για την περισυλλογή από μέλος του Φιλοζωϊκού των επικίνδυνων αδέσποτων σκύλων. Η διαχείριση των ζώων θα γίνεται από το Φιλοζωϊκό Όμιλο όπως ορίζει ο νόμος. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν τραυματισθεί στην Καλαμάτα περισσότεροι από δέκα πολίτες, από αδέσποτους σκύλους που τους επιτέθηκαν.
Σε βραχυπρόθεσμο στάδιο, θα ολοκληρωθεί η α΄ φάση της συγκρότησης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων, που θα αποτελέσει κατάλληλο εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς ο πληθυσμός αυτών των άμοιρων ζώων αυξάνεται επειδή πολλοί ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν. Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα περιλαμβάνει και ιατρείο, όπου θα διενεργούνται στειρώσεις, αλλά και αποθήκη τροφής. Ο Δήμος κινείται για την έκδοση άδειας λειτουργίας.
Ο δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα των παραπάνω παρεμβάσεων, δεδομένου ότι η λύσσα -νόσος εξαφανισμένη έως τώρα από την Ελλάδα- έχει κάνει απειλητική την εμφάνισή της και εξαπλώνεται προς νότο» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER