Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 14:26

Την Αποκεντρωμένη «δείχνει» για τα Λέικα ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση βρίσκονται εδώ και μήνες οι μελέτες που αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή των Λεΐκων ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, επιρρίπτοντας...

εμμέσως πλην σαφώς- στον πιο πάνω φορέα την ευθύνη για την καθυστέρηση στην υπόθεση αυτή.
Σύμφωνα με τον δήμο, ειδικότερα, «από μηνών έχουν διαβιβασθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, η μελέτη σύνταξης διαγράμματος κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων σε τμήμα του οικισμού Λεΐκων (περιοχή Ξηροκάμπι) καθώς και εκείνη για τον οικισμό που περιλαμβάνει τα Λέικα, τα Σπιτάκια και τα Κατσαρέικα της Τοπικής Κοινότητας Λεΐκων.
Επίσης, διαβιβάσθηκαν πρόσφατα πρακτικό ανάρτησης των εν λόγω μελετών στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και στο Κοινοτικό Γραφείο Λεΐκων, καθώς και βεβαιώσεις περί των ενστάσεων που υπεβλήθησαν, οι οποίες είναι 3 για τη μελέτη που αφορά στο Ξηροκάμπι και 40 για εκείνην που αφορά στον οικισμό ο οποίος περιλαμβάνει τα Λέικα, τα Σπιτάκια και τα Κατσαρέικα.
Την εκδίκαση των ενστάσεων θα διενεργήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ έχει προηγηθεί η επεξεργασία τους από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας.
Θα ακολουθήσει ο έλεγχος και η έγκριση των μελετών εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να πραγματοποιηθεί η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.