Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 10:51

H Θουρία πλημμυρόπληκτη

Γράφτηκε από τον
H Θουρία  πλημμυρόπληκτη

Η Θουρία μπορεί να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη στο Δήμο Καλαμάτας, γιατί από τις περιοχές που επλήγησαν αυτή είναι που έχει ζημιές σε κτήρια.

Και μόνο με τέτοιες ζημιές, όπως επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, μπορεί μια περιοχή να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτη.
Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι τα προβλήματα στη Θουρία δημιουργήθηκαν από το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων, «λόγω των κακοτεχνιών, καθώς έχει στενέψει το ρέμα». Και διαβεβαίωσε ότι οι κακοτεχνίες θα αντιμετωπιστούν. Σημείωσε ακόμα ότι όσοι έχουν καταπατήσει και μπαζώσει ρέματα θα λάβουν ειδοποιητήρια έγγραφα, ενώ πρόσθεσε πως κι εκείνοι που πέταξαν τα λάστιχα σε ρέμα πάνω από το Πήδημα και σκορπίστηκαν στον κάμπο θα ειδοποιηθούν να τα μαζέψουν. «Τους ξέρουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος έκανε λόγο για κακοκαιρία χωρίς προηγούμενο, όμως παραδέχτηκε τις ευθύνες του κράτους και του δήμου κι εξέφρασε την ικανοποίησή του που «η Φαρών, με το έργο της ανάπλασης, δεν έδωσε προβλήματα».
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος που ετοιμάζεται για την κήρυξη της περιοχής ως πλημμυρόπληκτης και τον οποίο ο δήμαρχος θα παραδώσει τη Δευτέρα στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.


NEWSLETTER