Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 11:52

Σύσκεψη Νίκα με προέδρους για τις πλημμύρες

Γράφτηκε από την

Σύσκεψη με τους προέδρους των χωριών του Δήμου Καλαμάτας που επλήγησαν ιδιαίτερα από πλημμυρικά φαινόμενα την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, έγινε...

χθες Δευτέρα  βράδυ στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Οπως γνωστοποίησε ο δήμος με σχετική ανακοίνωσή του, στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, «έγινε λεπτομερής ανάλυση ανά Δημοτική Ενότητα αλλά και κατά Τοπική Κοινότητα των καταστροφών και των προβλημάτων».
Αποφασίστηκε, ειδικότερα, να συσταθούν 4 εργολαβίες αποκατάστασης, για τις Δημοτικές Ενότητες Αρφαρών, Θουρίας, Αριος και Καλαμάτας. Στην τελευταία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι αναγκαίες παρεμβάσεις σε Σπερχογεία, Αντικάλαμο, Ασπρόχωμα, Λέικα και Καλαμάτα –στο Βάλτο).
Οπως διευκρινίζεται, ειδικότερα, στην ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος Καλαμάτας «θα παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση υποδομών, με έμφαση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του και προτεραιότητα την αποκατάσταση της βατότητας των αγροτικών δρόμων και της ασφαλούς διέλευσης από αυτούς, εν όψει συγκομιδής του ελαιοκάρπου. Επισημαίνεται πως τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία είναι μεγάλα. Στη σύσκεψη, μετά από ανταλλαγή εκτιμήσεων και απόψεων, έγινε προσδιορισμός του κόστους αποκατάστασης».