Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 22:15

Σωστικές παρεμβάσεις σε "Αχίλλειον" και σε τάφους

Γράφτηκε από την
Σωστικές παρεμβάσεις σε "Αχίλλειον" και σε τάφους

Σωστικές παρεμβάσεις στο «Αχίλλειον» και σε μνημεία του Νεκροταφείου Καλαμάτας θα αναλάβει να υλοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού, μέσω της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδος.

 

Επιπλέον, στον χώρο του νεκροταφείου, μέχρι το Πάσχα, «θα οργανωθεί ένα υπαίθριο μουσείο, σε έκταση ενός στρέμματος περίπου, με όλα τα αξιόλογα ταφικά μνημεία ή σπαράγματά τους, αποκατεστημένα, τα οποία βρίσκονται σήμερα διασκορπισμένα στο χώρο του Κοιμητηρίου ή σε κοντέινερ της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Καλαμάτας».

Τα πιο πάνω ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Καλαμάτας, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και η Αννα Κωτσοβίλη, διευθύντρια της πιο πάνω υπηρεσίας.

 

Το υπηρεσιακό στέλεχος, συνοδευόμενη από το δήμαρχο, αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, έκανε αυτοψία στο «Αχίλλειον», ενώ επισκέφθηκαν και το νεκροταφείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας όπου -σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου- ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του ταφικού μνημείου Χρυσοσπάθη και συνεχίζεται εκείνη του ταφικού μνημείου Εφεσίων, ενώ «παράλληλα, καθαρίζονται σπαράγματα ταφικών μνημείων και γίνεται καταγραφή τους, μερικά δε αλληλοσυμπληρώνονται».


NEWSLETTER