Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 21:22

Διέγραψε τοπικό σύμβουλο Αστρους ο Μαν. Σκαντζός

Γράφτηκε από την
Διέγραψε τοπικό σύμβουλο Αστρους ο Μαν. Σκαντζός

Σε διαγραφή μέλους του συνδυασμού του προχώρησε προχθές ο Μανώλης Σκαντζός. Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας θεώρησε απαράδεκτη την ενέργεια του εκλεγμένου μέλους Αντώνη Σιαβελή και έτσι πρόθεσή του είναι να τεθεί θέμα διαγραφής του (με δημαρχιακή εισήγηση) στην συνεδρίαση του συνδυασμού.
Αναλυτικότερα, στις εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του πενταμελούς συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Αστρους, πρόθεση και επιθυμία του κ. Σκαντζού ήταν να προταθεί η πλειοψηφούσα τοπική σύμβουλος Παναγιώτα Τσιώρου. Ομως, καιρό τώρα, ακούγονταν πολλά για διαπαραταξιακή συμφωνία με σκοπό την ανάδειξη σε αυτή τη θέση του κ. Σιαβελή. Τελικά, την κ. Τσιώρου ψήφισε, από πλευράς του συνδυασμού του κ. Σκαντζού, μόνο ο Β. Αλουπογιάννης, ενώ τον κ. Σιαβελή, που έθεσε κι αυτός υποψηφιότητα, ψήφισαν οι Κ. Μπάρλας και Π. Μαντίκος από τους συνδυασμούς του Γιώργου Δαλιάνη και του Στράτη Δαλιάνη αντίστοιχα.
Οπως δήλωσε ο κ. Σκαντζός στο astrosnews, με αυτή του την ενέργεια ο κ. Σιαβελής έθεσε τον εαυτό του εκτός συνδυασμού, ενώ ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας θεωρεί ηθικούς αυτουργούς τους κ. Γιώργο και Στράτη Δαλιάνη που, όπως μας είπε, δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της ήττας τους.
Εν τω μεταξύ χθες ο Γιώργος Δαλιάνης και ο πρ. δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Στράτης Δαλιάνης απάντησαν στον κ. Σκαντζό. «Mην μεταφέρετε ένα εσωτερικό σας πρόβλημα σε άλλους». Αυτό απάντησε ο Γιώργος Δαλιάνης ο οποίος θεωρεί πως πρόκεται για ένα εσωτερικό πρόβλημα του συνδυασμού του κ. Σκαντζού και πως ο ίδιος και η παράταξή του δεν ασχολήθηκε με το γεγονός, ούτε και το δημιούργησε.
Ο πρ. δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενας Τόπος Ισες Ευκαιρίες» Στράτης Δαλιάνης αναφέρει με ανακοίνωσή του τα εξής:
"Σχετικά με την ανακοίνωση του δημάρχου Β. Κυνουρίας κ. Σκαντζού που αφορά την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αστρους, έχω να του θυμίσω αυτό που είπε ο Ησίοδος (Εργα και Ημέραι στιχ. 719.720):
«Ανάμεσα στους ανθρώπους άριστος θησαυρός είναι η συγκρατημένη γλώσσα. Εχει πολύ μεγάλη χάρη, όταν με μέτρο προχωρεί»".
Και η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: "Και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, θα του θυμίσω τις εκλογές της ΤΕΔΚΑ όπου ο ίδιος δίδαξε την αυτονόμηση και την απαξίωση μιας ολόκληρης παράταξης που τον βοήθησε να εκλεγεί, στηρίζοντας άλλον υποψήφιο από αυτόν που το κόμμα του είχε υποδείξει".
Μ.Μ.


NEWSLETTER