Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 11:40

18 θέσεις στη Μεσσηνία για δημοτικούς αστυνομικούς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
18 θέσεις στη Μεσσηνία για δημοτικούς αστυνομικούς

Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα επανατοποθετηθούν σε 2.858 θέσεις εκ των οποίων οι 18 είναι στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα στη Μεσσηνία υπάρχουν για απόφοιτους ΤΕΙ (ΤΕ) και πανεπιστημίου (ΠΕ) 1 θέση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, 2 θέσεις στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και 1 θέση στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. Για απόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχουν 10 θέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, 1 θέση στο Τμήμα Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και 3 θέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. Γενικότερα ανοίγουν 1.536 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 758 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 382 θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, 152 θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών και 30 θέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Από εδώ και πέρα – σύμφωνα και με την ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – τα βήματα που έπονται, μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών, είναι τα εξής:

1. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καλούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (θα γίνει το αργότερο μέχρι αύριο), να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού των Δήμων στην οποία κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

2. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

 

3. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER