Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 21:28

Στο Εθνικό Δημοτολόγιο ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Στο Εθνικό Δημοτολόγιο, στην κεντρική βάση δεδομένων, εντάχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας. Αυτό επιβεβαίωσε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, εκτιμώντας ότι θα προσφέρει πάρα πολλά η συγκεκριμένη βάση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε πρώτη φάση το Εθνικό Δημοτολόγιο θα διευκολύνει τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών (ΕΟΠΥΥ κλπ.) και θα συμβάλει στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη, καθώς θα μπορούν να μπαίνουν στο δημοτολόγιο για να πάρουν το πιστοποιητικό που θέλουν και να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες, τρέχοντάς τους στα Δημαρχεία και τα ΚΕΠ. Σε επόμενη φάση θα διευκολύνει τους πολίτες και στις περιπτώσεις των μεταδημοτεύσεων ή την παροχή στοιχείων από δήμο σε δήμο,

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τους νόμους και τις προθεσμίες, σ’ ότι αφορά τις υποχρεώσεις τους στο Ληξιαρχείο (δηλώσεις γεννήσεων και θανάτων), καθώς τα πρόστιμα έχουν τριπλασιαστεί.

«Υπάρχουν προθεσμίες που πρέπει να τηρούνται για όλα τα γεγονότα των προσωπικών καταστάσεων (γάμοι, θάνατοι, διαζύγια, υιοθεσίες)», παρατήρησε ο κ. Ηλιόπουλος. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν επιτρέπεται ταφή χωρίς ληξιαρχική πράξη θανάτου» κι επεσήμανε πως γι’ αυτούς τους λόγους τα Ληξιαρχεία δουλεύουν και τα Σαββατοκύριακα.

 

Γ.Σ.