Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 21:34

Μέσα στην εβδομάδα οι επικεφαλής νομικών προσώπων και επιχειρήσεων στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τους επικεφαλής των νομικών προσώπων και των λοιπών δημοτικών επιχειρήσεων. Οι θητείες τους πάντως αναμένεται να είναι αρκετά σύντομες, αφού τους προσεχείς μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης και σύστασης ενός ενιαίου δημοτικού οργανισμού και ενός νομικού προσώπου. Της διαδικασίας αυτής ηγείται πλέον ο νέος αντιδήμαρχος Διοίκησης και Διοικητικής Αναδιοργάνωσης, Θανάσης Ηλιόπουλος.
Από την άλλη πλευρά, “Φάρις”, “Διοκλής” και Σύνδεσμος Υδρευσης είναι σύμφωνα με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα τα τρία νομικά πρόσωπα που θα διατηρηθούν ως έχουν, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν σημαντικές αλλαγές στη ΔΕΥΑΚ χωρίς να θιγούν οι θέσεις εργασίας, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων.
Η ομολογουμένως απρόσμενη μη "αντιδημαρχοποίηση" του Νίκου Μπασακίδη και η αντικατάστασή του ουσιαστικά από τον Θανάση Ηλιόπουλο φαίνεται ότι οδηγεί τον πρώτο στην προεδρία της “Φάρις”. Κοντά στη νεοσυσταθείσα μονομετοχική “Διοκλής” -διάδοχο της ΑΔΕΚ- φαίνεται να είναι ο Στέλιος Στασινόπουλος, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο να αξιοποιηθεί ο Νίκος Μπασακίδης στο νέο όργανο και από “καραμπόλα” να... ευνοηθεί η Μαρία Οικονομάκου αναλαμβάνοντας τη “Φάρις”.
Οσον αφορά τη ΔΕΥΑΚ φαβορί συνεχίζει να είναι ο Γιάννης Μπάκας, με τον τέως αντιδήμαρχο Κώστα Αθανασόπουλο να βρίσκεται πάντως ακόμα μέσα στο παιχνίδι για την προεδρία της επιχείρησης. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση του συνεργάτη του κ. Νίκα, Δημήτρη Πολίτη, που μετά την αντιδημαρχία Οικονομικών δεν αποκλείεται να αναλάβει τη διαχείριση των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Εξάλλου στην τελική φάση βρίσκεται ο ορισμός του περιβαλλοντολόγου Βασίλη Χαντζή στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας, με τον απερχόμενο Παναγιώτη Κουτσογιαννόπουλου -τον οποίο χθες ευχαρίστησε δημοσίως ο δήμαρχος- να αναλαμβάνει προσεχώς θέση ειδικού επιστημονικού συμβούλου του Παναγιώτη Νίκα.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER