Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 21:36

Νίκας για εκλογή Γουρδέα: Τα λευκά προέρχονται από άλλους συνδυασμούς

Γράφτηκε από την

"Ιστορίες" χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τα σενάρια περί διαρροής ψήφων της πλειοψηφίας κατά τη διαδικασία εκλογής του Ανδρέα Γουρδέα στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ολα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια των δημαιρεσιών ο κ. Γουρδέας έλαβε 31 από τις 40 συνολικά έγκυρες ψήφους των παρόντων δημοτικών συμβούλων. Από τα 9 λευκά που βρέθηκαν στην κάλπη τα 4 ανήκουν στους δημοτικούς συμβούλους των συνδυασμών του Νίκου Διασάκου και του Σταμάτη Μπεχράκη. Με δεδομένη τη διαβεβαίωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρου Μπρεδήμα προς τους δημοσιογράφους ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του ψήφισαν υπέρ του κ. Γουρδέα, περισσεύουν... 5 λευκά. Τα δύο πιθανώς να ανήκουν στο συνδυασμό του Νίκου Φωτέα, που κι εκείνος όμως υποστήριξε ότι τάχθηκε υπέρ του Ανδρέα Γουρδέα. Σε κάθε περίπτωση πάντως υπάρχουν τουλάχιστον 3 λευκά ψηφοδέλτια από άτομα που για δικούς τους λόγους δεν ακολούθησαν τη γραμμή Νίκα.
Κύκλοι της δημοτικής αρχής πάντως υποστηρίζουν ότι οι 6 από τους 9 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μπρεδήμα ψήφισαν τον κ. Γουρδέα και ότι μαζί με τις 25 ψήφους της πλειοψηφίας προκύπτουν οι 31 ψήφοι του νέου προέδρου - σενάριο που ουσιαστικά θεωρεί λευκές τις ψήφους του συνδυασμού Φωτέα.
Αναμενόμενη ήταν πάντως η διάψευση του κ. Νίκα, και έρχεται μετά το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει σε μικρή μερίδα των δημοτικών συμβούλων που δεν αξιοποιήθηκαν όπως περίμεναν σε καίρια πόστα της νέας δημοτικής αρχής.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER