Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 10:38

Νέες πληγές στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Νέες πληγές στο  Δήμο Τριφυλίας

"Τη μαζέψαμε την κατάσταση. Παλεύαμε με μηχανήματα του δήμου και με μισθωμένα. Επεσε πολλή βροχή", τόνισε χθες στην "Ε", ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή της Κυπαρισσίας από την έντονη και μεγάλης διάρκειας βροχόπτωση.

Από την κακοκαιρία κατέρρευσε το γεφύρι προς τον Αγρίλη, από την πλευρά της Κυπαρισσίας και ο δρόμος δεν περνάει. Οσοι θέλουν να μεταβούν στον Αγρίλη πρέπει να πηγαίνουν από την κάτω πλευρά, από τα Φιλιατρά, ενώ ο δήμαρχος παρατήρησε πως «έχει λάβει μέτρα και ο δήμος και η Τροχαία». Για το πρόβλημα στην Τερψιθέα, στο δρόμο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών αποφασίστηκε να γίνει τοπογραφική αποτύπωση και να διανοιχθούν τα χαντάκια.
Η απόφαση αυτή ελήφθη χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία, σε μίνι σύσκεψη για την αποτίμηση των ζημιών, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, όπου ο κ. Κόλλιας ανέφερε πως «είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την Περιφερειακή Ενότητα». Συνοψίζοντας την κατάσταση, ενημέρωσε ότι «πλημμύρισαν ρέματα, έκλεισαν γεφύρια και προκλήθηκαν προβλήματα στο εθνικό και όχι μόνο δίκτυο». Παρατήρησε ότι το ρέμα που κατεβαίνει από τα καμένα στους Ανω Μπλεμενιάνους κατέβασε ογκόλιθους και πέτρες κι έκλεισε δρόμο της περιοχής. Επεσήμανε ότι «υπερχείλισε ξανά το ρέμα από τα καμένα, που το έχουμε καθαρίσει 3 - 4 φορές. Από ρέματα πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών στα Μοιρέικα, στον εθνικό δρόμο προς Καλό Νερό».
Προβλήματα προκλήθηκαν και στον εθνικό δρόμο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών στην Τερψιθέα, όπου για μισή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία. Σύμφωνα με το δήμαρχο, στους δρόμους της Ανω Πόλης τα νερά κατέβασαν πέτρες, ενώ ζημιές υπήρξαν στο περιφερειακό δίκτυο σε μικρά γεφύρια που είναι με κιούγκια μικρής διαμέτρου. Μικρότερης έκτασης προβλήματα καταγράφηκαν στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους.
«Μείζονα προβλήματα υπάρχουν και στην αγροτική οδοποιία. Η εργολαβία ήταν κοντά στο τέλος της και τώρα πρέπει να πάμε πάλι από την αρχή», παρατήρησε ο κ. Κόλλιας. Για το πρόβλημα στην Τερψιθέα, στο δρόμο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν χαντάκια κι έκανε λόγο «για στοιχειωμένο σημείο».
Οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται από επιχορήγηση 100.000 ευρώ, που είχε δοθεί κατά την προηγούμενη κακοκαιρία κι έχουν εγκριθεί άλλα 30.000 ευρώ από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς σημείωσε ότι «στην Τερψιθέα είναι μπαζωμένα τα ρέματα, δεν υπάρχουν χαντάκια, τα κτήματα έχουν επεκταθεί προς το δρόμο». Και στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει τοπογραφική αποτύπωση και να διανοιχθούν τα χαντάκια.


NEWSLETTER