Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 22:24

"Οχι" Μπεχράκη στο κλείσιμο της "Φάρις"

Γράφτηκε από την
"Οχι" Μπεχράκη στο κλείσιμο της "Φάρις"

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα πρέπει να συζητήσει και να εκφράσει την αντίθεσή του «στις επιδιωκόμενες απολύσεις μέσω των καταργήσεων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση "Φάρις"».

Αυτό σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» της ελάσσονος μειοψηφίας.

Ο Στ. Μπεχράκης επισημαίνει, ειδικότερα, ότι πρέπει «να διατυπωθεί η κατηγορηματική αντίθεση του Δ.Σ. στις επιδιωκόμενες απολύσεις, μέσω των καταργήσεων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων είναι, η Κοινωφελής Επιχείρηση "Φάρις". Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει άμεσα να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για το μνημονιακό σχέδιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ». Και συμπληρώνει:

«Οι δήμοι έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια σημαντικούς οικονομικούς πόρους και προσωπικό. Ειδικά για το δήμο μας είναι βέβαιο ότι η διάλυση των σχολών της "Φαρις" θα ορθώσει νέα εμπόδια σε όλη την πολιτιστική του δραστηριότητα και δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν τα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου στο μέλλον και του Φεστιβάλ Χορού.

Βέβαια τα τρία σχολεία στα πλαίσια του δήμου, έχουν εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά και πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν σαν τέτοια, παράλληλα με τις υπάρχουσες ιδιωτικές σχολές και ατομικές επαγγελματικές προσπάθειες που γίνονται.

Αποδεικνύεται ότι οι δημοτικές σχολές δεν έρχονται σε αντίθεση με την ελεύθερη αγορά, αλλά με την μνημονιακή αφήγηση του νεοφιλελευθερισμού και την οικονομική πολιτική του. Πολιτική που εξακολουθεί να καταστρέφει την ελληνική κοινωνία με τα χειροκροτήματα ορισμένων δημάρχων.

 

Το Δ.Σ. πρέπει να αντιδράσει σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων».


NEWSLETTER