Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 12:17

Πληθώρα υποψηφίων για το Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από τον
Πληθώρα υποψηφίων για το Δήμο Οιχαλίας

Πληθώρα υποψήφιων δημάρχων έχουμε στο Δήμο Οιχαλίας λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Μέχρι τώρα έχουν ανακοινώσει ξεκάθαρα την υποψηφιότητά τους 5 ενδιαφερόμενοι - στους οποίους πρέπει να προστεθεί ο νυν δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, καθώς μιλά για έργο που έχει ξεκινήσει στον νέο δήμο και το οποίο συνεχίζεται.

Πιο αναλυτικά, την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και επισήμως με σχετική δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δημητρακόπουλος, ενώ το ίδιο έχουν ήδη κάνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Σακελλαριάδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστείδης Σταθόπουλος. Πρόθεση να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Οιχαλίας στις ερχόμενες εκλογές έχουν εκδηλώσει επίσης ο δικηγόρος Στέλιος Αλευράς, που κατάγεται από το Δεσύλλα, αλλά και ο Φώτης Μπέλος από την πλευρά της Χρυσής Αυγής.

Κλειστά χαρτιά, αλλά με όλα τα ενδεχόμενα... ανοιχτά, κρατούν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς -που δηλώνει ότι έχει δεχτεί προτάσεις από πολλούς κατοίκους της περιοχής- όσο και ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας πως το ενδιαφέρον του για τον τόπο του δεν έχει πάψει. 

Πιθανή υποψήφια θεωρείται και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Οιχαλίας, πρώην δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη. 

 

Αναφορικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους είπαν στην «Ε»: 

 

• Ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης

«Είμαι δήμαρχος. Εχουμε ξεκινήσει ένα έργο στην πρώτη αυτή περίοδο προσαρμογής του νέου δήμου -που απαρτίζεται από διαφορετικούς καποδιστριακούς  δήμους με την διαφορετικότητα και τις αδυναμίες τους- και συνεχίζουμε. Εχουμε πολλά έργα σε εξέλιξη που πρέπει να ολοκληρωθούν».

 

• Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ελένη Αλειφέρη «Ισχύουν οι παλιές μου δηλώσεις. Θεωρώ ότι έχω προσφέρει στην περιοχή και με έχουν τιμήσει ιδιαίτερα οι κάτοικοι ως επί σειρά χρόνων δήμαρχος. Είμαι απόλυτα συνδεδεμένη με τους κατοίκους της περιοχής και με ενδιαφέρει το μέλλον της».

  

• Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Σακελαριάδης 

«Θα είμαι υποψήφιος. Είμαι φύσει και θέσει ανεξάρτητος, δεν θέλω δεσμεύσεις από κανένα κόμμα. Θα έχω στο συνδυασμό μου υποψηφίους από όλο το πολιτικό φάσμα. Βλέπω ότι έχω μια μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία και έχω μεγάλες πιθανότητες να επικρατήσω».

 

• Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δημητρακόπουλος 

«Η εμπειρία από τη συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας αυτά τα 3 χρόνια και η τραυματική εμπειρία όσων έχουν παρακολουθήσει από κοντά τα δρώμενα, η ανεπάρκεια αντιμετώπισης όλων των προκλήσεων-προβλημάτων όλο αυτό το διάστημα, η απουσία της δημοτικής αρχής που την εισπράττουν κάθε μέρα οι πολίτες της Οιχαλίας, δεν μου αφήνουν περιθώρια, παρά μόνο για να διεκδικήσω μαζί με τους συνεργάτες μου μια καινούργια αρχή για τον τόπο μας».

 

• Ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστείδης Σταθόπουλος

«Εχω δηλώσει πριν από αρκετό χρονικό διάστημα στα ΜΜΕ ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Οιχαλίας στις εκλογές του 2014. Πράγμα το οποίο ισχύει, δεν αλλάζει. Αν κρίνω ότι η υποψηφιότητά μου είναι απαραίτητη και χρήσιμη, συνεκτιμώντας και τις προσωπικές μου συνθήκες, θα το επιχειρήσω».

 

• Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς

«Είναι γεγονός ότι έχω δεχθεί προτάσεις από πολλούς κατοίκους της Οιχαλίας. Ομως παρότι ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι μικρός, ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ μεγάλος. Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, και στον κατάλληλο χρόνο θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις μέσα στο πολιτικό και αυτοδιοικητικό περιβάλλον που θα έχει διαμορφωθεί την εποχή αυτή. Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει αποκλειστικά πώς θα είμαι χρήσιμος και ωφέλιμος στον τόπο μου, ανταποκρινόμενος στην εμπιστοσύνη που μου έδωσαν οι Μεσσήνιοι πολίτες στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές».

 

• Ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος

«Το ενδιαφέρον για τον τόπο μου δεν έχει πάψει να ισχύει. Μετά τις γιορτές θα μιλήσω σε ό,τι αφορά το Δήμο Οιχαλίας».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER