Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 12:12

Τέσσερις υποψηφιότητες σίγουρες μέχρι τώρα στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την
Τέσσερις υποψηφιότητες σίγουρες μέχρι τώρα στο Δήμο Δυτικής Μάνης

 

Τέσσερις υποψηφιότητες, όπως και το 2010, στις πρώτες εκλογές του "Καλλικράτη", θα υπάρχουν σίγουρα στο Δήμο Δυτικής Μάνης και στις εκλογές του 2014. Είναι πολύ πιθανό, υπό προϋποθέσεις, να υπάρξει και πέμπτος συνδυασμός από νέα πρόσωπα. Το δήμο, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, θα διεκδικήσουν ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας, οι επικεφαλής των μειοψηφιών Γιάννης Μαραμπέας (πρώην δήμαρχος Λεύκτρου) και Παναγιώτης Μπασάκος (πρώην δήμαρχος Αβίας) και θα υπάρχει και ο συνδυασμός του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με πιθανό υποψήφιο και πάλι τον καθηγητή Κώστα Λαμπρινέα. Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια για τη δημιουργία συνδυασμού με επικεφαλής τον οικονομολόγο Παναγιώτη Ξεροβάσιλα.

Χαρακτηριστικά δήλωσαν στην "Ε της Δευτέρας":

Δημήτρης Γιαννημάρας (δήμαρχος)

«Στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκα με μοναδικό σκοπό την προσφορά μου στους συνδημότες μου και όχι τίποτα άλλο. Ομως, λόγω εφαρμογής του "Καλλικράτη" και οικονομικής συγκυρίας, δεν πρόφθασα να ικανοποιήσω τους συνδημότες μου, ούτε να φανεί το έργο κυρίως μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που άρχισε να υλοποιείται στην περιοχή μας. Επειδή θέλω να ολοκληρώσω αυτό το έργο και να μείνει μια ανάμνηση καλή του ονόματός μου από το πέρασμά μου στα κοινά στον τόπο καταγωγής μου, θα ζητήσω και πάλι την έγκριση, την ψήφο των συνδημοτών μου για να υλοποιήσω αυτό το έργο».

 

Γιάννης Μαραμπέας (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας)

«Υπάρχει η ομάδα, η κίνηση που φτιάχθηκε το 1998 και έχει επεκταθεί και στο Δήμο Αβίας. Εδώ, στη Μάνη ζω, έχω απεριόριστο χρόνο ως συνταξιούχος και γνωρίζω και τα προβλήματα και τους ανθρώπους. Εχω υποχρέωση να είμαι παρών κι εξακολουθώ να είμαι ενεργός. Η κίνηση έχει εμπλουτιστεί και με νέα άτομα, θα πάμε όλοι μαζί. Οι παλιοί και οι νέοι θα παλέψουμε να σώσουμε το δήμο. Βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση σε όλους τους τομείς, στα πρόθυρα διάλυσης. Μπορεί να είναι βιώσιμος ο δήμος, μπορούμε να προχωρήσουμε ως κοινωνία. Πιστεύω σε αυτό το δήμο».

 

Παναγιώτης Μπασάκος (επικεφαλής πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας)

«Θα είμαι υποψήφιος, με συνδυασμό στον οποίο θα μετέχουν πρόσωπα απ’ όλο το πολιτικό φάσμα και με στόχο πάντα την καλυτέρευση και προκοπή του τόπου. Θα υπάρχουν και νέα πρόσωπα, θα είμαστε ανανεωμένοι σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η δημοτική αρχή μπορεί να έχει όλη την καλή πρόθεση, αλλά δε γνωρίζει πώς να προχωρήσει και να διεκδικήσει χρήματα από προγράμματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μεγάλη υστέρηση στην εξέλιξη των υποδομών. Απόδειξη ότι δουλεύονται έργα με μελέτες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και τα έργα που είχαν ανατεθεί από το "Θησέα" και δεν έχουν καταφέρει να τα τελειώσουν».

 

Κώστας Λαμπρινέας (επικεφαλής "Λαϊκής Συσπείρωσης")

«Θα υπάρχει σίγουρα συνδυασμός του ΚΚΕ. Δεν είναι προσωπική επιλογή. Ο υποψήφιος δήμαρχος αποφασίζεται συλλογικά. Θα είμαι παρών έστω και ως σύμβουλος».

 

Παναγιώτης Ξεροβάσιλας (οικονομολόγος)

«Υπάρχει μια προσπάθεια να κατέβει ένας συνδυασμός που να πληροί 2 - 3 προϋποθέσεις, προδιαγραφές. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι έξω από το ήδη υφιστάμενο τοπικό πολιτικό προσωπικό, εκτός λίγων εξαιρέσεων. Γιατί έχει φθαρεί και έχει δώσει ό,τι μπορεί και σε επίπεδο δημάρχων και δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Πρέπει να υπάρξει ένα προσωπικό 10 - 20 ανθρώπων και με ικανότητες να ασχοληθούν με την πολιτική, να έχουν επιστημονική κατάρτιση και εργασιακή εμπειρία.

Θέλουμε να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός που να μπορεί να τα βγάλει πέρα και την επόμενη μέρα, να μην αρκεστεί στη νίκη κατά τις εκλογές, όπως έγινε με την παρούσα δημοτική αρχή και πάλι να ψάχνουμε για αλλαγή. Ψάχνουμε και για συμμαχίες (είναι πολλοί οι 4 - 5  συνδυασμοί) και μπορούμε να βρούμε, με στόχο να στηρίξουμε από κοινού την επιλογή των πιο ικανών, που θα πάνε το δήμο μπροστά. Δε θέλω να πάω για να πάρω τη θέση του δημάρχου και να μην μπορώ να προσφέρω. Χωρίς άλλους ικανούς δε θα μπορώ να κάνω τίποτα. Αν δεν τα καταφέρουμε, δε θα κατέβουμε, δε θα κάνουμε το συνδυασμό. Θέλω να κάνω κάτι που θα βοηθήσει και θα μείνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου».


NEWSLETTER