Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 21:04

Εξηγήσεις Σκαντζού για τη διαγραφή Σιαβελή

Γράφτηκε από την

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός εξηγεί γιατί οδηγήθηκε στην απόφαση διαγραφής του συμβούλου της παράταξής του Αντώνη Σιαβελή. Οπως καταγγέλλει ο κ. Σκαντζός, ο Α. Σιαβελής λειτούργησε παρασκηνιακά και με τη στήριξη των συμβούλων της αντιπολίτευσης Κώστα Μπάρλα και Περικλή Μαντίκου για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αστρους. Ειδικότερα η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Οπως όλοι γνωρίζετε, στις πρόσφατες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 οι δημότες του δήμου μας με την ψήφο τους, έδωσαν πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή στην παράταξή μας, την ξεκάθαρη εντολή της ανάληψης της δημοτικής αρχής για την επόμενη 4ετία. Το ίδιο έκαναν και οι δημότες της Δημοτικής Κοινότητας Αστρους και με τη σοφή, πεντακάθαρη και ιερή ετυμηγορία τους, μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη ακόμα και μέσα στο Αστρος και την κ. Τσιώρου Παναγιώτα πρώτη από τους υποψηφίους μας με 252 σταυρούς προτίμησης.
Ξεκάθαρη λοιπόν, προς πάσα κατεύθυνση, η βούληση όλων των δημοτών μας να ηγηθεί του δήμου μας, ο κ. Μανώλης Σκαντζός και εξίσου ξεκάθαρη η βούληση των δημοτών του Αστρους, να ηγηθεί της Δημοτικής Κοινότητας Αστρους η κ. Τσιώρου Παναγιώτα, γεγονός που σεβάστηκε η παράταξή μας και την πρότεινε για πρόεδρο.
Στην ψηφοφορία όμως που έγινε για την ανάδειξη του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αστρους, παρότι έθεσε υποψηφιότητα η κ. Τσιώρου, πρόεδρος εξελέγη ο κ. Σιαβελής (3ος σε ψήφους από την πλειοψηφία) ο οποίος είχε εξασφαλίσει παρασκηνιακά τη στήριξη των συμβούλων της αντιπολίτευσης κ. Μπάρλα και κ. Μαντίκου".
Και συνεχίζει: "Ο κ. Σιαβελής, με τη στάση του και τις ενέργειές του, περιφρονώντας τη λαϊκή ετυμηγορία και την ομόφωνη απόφαση της παράταξης με την οποία εκλέχτηκε και συναλλασσόμενος αντιδεοντολογικά με την αντιπολίτευση για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, έδειξε ότι δεν σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας.
Επίσης καταγγέλλουμε δημόσια και με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη στάση των συμβούλων κ. Μπάρλα και κ. Μαντίκου καθώς και των παρατάξεων που εκπροσωπούν και τους παραδίδουμε στην κρίση των Αστρινών αλλά και όλων των δημοτών μας".
Τέλος η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: "Περιμένουμε απαντήσεις από όλους και εμείς και όλοι οι δημότες του δήμου μας, εδώ και τώρα.
Αυτή είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το θέμα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να συνεχίσουμε, γιατί τα προβλήματα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες αρχές, απαιτούν λύσεις. Οι θλιβερές αντιπαραθέσεις πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε δουλειά, οργάνωση και αγώνα".