Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 22:20

Διαμαρτυρία για μεθόδευση αλλαγής διοικητικών ορίων του Δήμου Ελαφονήσου

Γράφτηκε από την

Διαμαρτυρία αναφορικά με μεθοδεύσεις, όπως αναφέρεται, για αλλαγή διοικητικών ορίων του Δήμου Ελλαφονήσου έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Ελαφονησιωτών "Ο Φιλόπατρις".

 

Ακολουθεί αναλυτικά η διαμαρτυρία:

"Ο Σύλλογος Ελαφονησιωτών "Ο Φιλόπατρις" ιδρύθηκε το 1961, έπαψε η λειτουργία του με το καθεστώς της επταετίας και επαναλειτούργησε το 1977 και συνεχίζει έως σήμερα. Εκδίδει εδώ και τριάντα χρόνια, από το 1983, την εφημερίδα "η Ελαφόνησος" όπου διανέμεται στους απανταχού Ελαφονησιώτες και μέλη του Συλλόγου μας.

Η φωνή του Συλλόγου μας φτάνει σε όλο το κόσμο. Εως και την Αμερική και τη μακρινή Αυστραλία μέσα από την εφημερίδα και το ιστολόγιό μας συσπειρώνοντας τους Ελαφονησιώτες οι οποίοι μάχονται διαρκώς για την ανάδειξη και ευημερία του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Πελοποννήσου, την Ελαφόνησο.

Με την εφημερίδα του Συλλόγου μας αναδείχθηκαν πολλά σημαντικά θέματα όπως οι πρώτες έρευνες της ιστορικής σημασίας της βυθισμένης πολιτείας στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου.

Με την εφημερίδα αυτή, πάλι, ξεκίνησαν οι προσπάθειες σύστασης του γυμνασίου για το νησί μας.

Επίσης και με την εφημερίδα μας καλέσαμε και συσπειρώσαμε χιλιάδες κόσμου σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση, ίσως και την μεγαλύτερη στα χρονικά όλης της Λακωνίας, ενάντια στο Μεγάλο Θερμοηλεκτρικό Εργοστάσιο που θέλησαν κάποιοι να επιβάλουν στα χρυσοπράσινα νερά μας και στις προστατευόμενες και πανέμορφες παραλίες μας...

Η εφημερίδα μας είναι η φωνή κάθε Ελαφονησιώτη σε κάθε έκφανσή του και περισσότερο σε κάθε άδικη πράξη για τον τόπο μας.

ΕΠΕΙΔΗ

Εδώ και ενάμισι χρόνο μεθοδεύεται σχολαστικά και ποικιλότροπα η αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης του Δήμου Ελαφονήσου σε πλήρη αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία «περί μεταβολής εδαφικών ορίων» που κυρώθηκε με το Νόμο Ν. 1850/1989.

Τέτοιες μεθοδεύσεις, όπως η μεταβολή εδαφικών ορίων για το Δήμο Ελαφονήσου, έρχονται σε πλήρη αντίθεση και με τον Καλλικρατικό Νόμο 3852/2010 ενώ συγκεκριμένα ενεργούντες με την στάση τους έρχονται και οι ίδιοι σε πλήρη αντίθεση με τον εαυτό τους σε χρονικό διάστημα μόλις τριάμισι ετών.

Οι μεθοδεύσεις αυτές δημιουργήθηκαν και εδράζουν πάνω προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων τοπικών παραγόντων αλλά και απώτερους ψηφοθηρικούς λεονταρισμούς παλαιοκομματικής αντίληψης και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία και υπόσταση των Δήμων στο σύνολο της Επικράτειας καθώς οποιαδήποτε αλλαγή για το Δήμο-Νησί της Ελαφονήσου βρίσκεται σε αντίθεση με τις προαναφερόμενες Νομοθεσίες, ξεκάθαρα, και προφανώς δύναται να αποτελέσει έναυσμα και συνθήκες ικανές για ένα ντόμινο αλλαγής - κατάργησης του Καλλικράτη.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

Στην προσπάθεια να υφαρπάξουν από την Ελαφόνησο αυτό που της απονεμήθηκε από την Πολιτεία και τους Νόμους.

Αυτή θα είναι μία πράξη κατάφορα άδικη καθώς η Ελαφόνησος αποτελεί το μόνο κατοικημένο νησί σε ολόκληρη τη Λακωνία και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Σύσσωμη η ελαφονησιώτικη κοινωνία και τα μέλη των συλλόγων προτάσσονται και αντιστέκονται ζητώντας να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις εναντίον του Δήμου Ελαφονήσου".

 

Μετά τιμής

Η Πρόεδρος

Καλλιόπη Κωνσταντινάκου

 Ο Γραμματέας

 

Ηλίας Κρούπης