Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 09:41

Τρία σενάρια για τη βιωσιμότητα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Τρία σενάρια για τη βιωσιμότητα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας


Τρία σενάρια για τη βιωσιμότητα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας επεξεργάζεται η μελέτη βιωσιμότητας που εκπονεί η Εθνική Τράπεζα.

Αυτό επεσήμανε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, ενημερώνοντας για την προχθεσινή συνάντηση στην Αθήνα με στελέχη της Εθνικής, που εκπονούν τη μελέτη βιωσιμότητας, κατόπιν εντολής του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Αλ. Τουρκολιά.
Ο κ. Νίκας είπε ότι το πρώτο θέμα είναι το οργανωτικό, δηλαδή εάν το Μέγαρο Χορού θα λειτουργεί: α) με ανεξάρτητο Δ.Σ. και καλλιτεχνικό διευθυντή στο πλαίσιο ενός Οργανισμού, β) στο πλαίσιο του Δήμου (π.χ. Κ.Ε. "Φάρις"), γ) κατόπιν διαγωνισμού, από έναν ιδιώτη με την αναγκαία εμπειρία και στελέχωση της εταιρείας του και με τις προϋποθέσεις που θα θέσει ο δήμος.
Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι το Μέγαρο θα υπηρετήσει τον πολιτισμό, αλλά έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και συνέδρια, καθώς και άλλες διοργανώσεις, οπότε στόχος είναι η υγιής από οικονομική άποψη λειτουργία του, ώστε να καλύπτει τα έξοδά του. Εκτίμησε πως η λειτουργία του θα είναι υπερτοπική, καθώς θα απευθύνεται σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο, σε κοινό τουλάχιστον 300.000 ανθρώπων, δεδομένου ότι θα είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του αυτοκινητοδρόμου.
«Η μελέτη βιωσιμότητας αποτελεί δωρεά της Εθνικής Τράπεζας και όταν ολοκληρωθεί, θα πάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις», ενημέρωσε ο δήμαρχος. Συμπλήρωσε ότι για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού θα υπάρξει συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού, τουλάχιστον ισοϋψής με εκείνη προς το Δήμο Πειραιά για τη λειτουργία του εκεί Δημοτικού Θεάτρου.
Ο Π. Νίκας εκτίμησε ότι «μέχρι τα μέσα του 2014 θα έχουμε κλείσει το ζήτημα αυτό».


NEWSLETTER