Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 10:27

Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί: Επανασύνδεση του ρεύματος σε 13 αναξιοπαθούντες πολίτες

Γράφτηκε από τον
Ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί: Επανασύνδεση του ρεύματος  σε 13 αναξιοπαθούντες πολίτες

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε 13 πολίτες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ζήτησε χθες από τη ΔΕΗ, ο Δήμος Καλαμάτας.

Είναι οι πρώτες καταστάσεις για την επανασύνδεση του ρεύματος που κατέθεσαν χθες στη ΔΕΗ -με εντολή του δημάρχου- η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, ο γ.γ. του δήμου Βασίλης Χαντζής και ο διευθυντής της Πρόνοιας Στέφανος Στεφανόπουλος. Οι καταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν 7 αναξιοπαθούντες που βοηθιούνται από τις κοινωνικές δομές του δήμου και άλλους 6 που ζήτησαν τη βοήθεια του δήμου. Σε όλους έχει γίνει διακοπή ρευματοδότησης, λόγω αδυναμίας εξόφλησης του λογαριασμού.
Οι 13 αυτοί πολίτες κατέθεσαν αίτηση στο γραφείο που συστάθηκε με εντολή του δημάρχου στη Διεύθυνση Πρόνοιας, ζητώντας τη συνδρομή του δήμου για την επανασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το γραφείο αυτό (το 358) βρίσκεται στο Διοικητήριο, στη Διεύθυνση Πρόνοιας (ισόγειο), με αριθμό τηλεφώνου 27213 61833.
Οι εκπρόσωποι του δήμου επέδωσαν τις καταστάσεις στον αρμόδιο προϊστάμενο της ΔΕΗ Γιώργο Παναγόπουλο, ο οποίος θα προβεί άμεσα σε επικοινωνία με τους αιτούντες και σε σχετικό έλεγχο. Σήμερα θα υπογραφεί πρακτικό από την κ. Οικονομάκου και τον κ. Παναγόπουλο, για να ακολουθήσει η αποστολή των στοιχείων στην αρμόδια διεύθυνση της ΔΕΗ και άμεσα να γίνει η επανασύνδεση.
Οπως ανακοινώθηκε, η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί και ο Δήμος Καλαμάτας θα συγκεντρώνει τα αιτήματα, ενώ θα γίνεται μνεία όταν πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


NEWSLETTER