Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 11:31

Συγκέντρωσαν τρόφιμα οι μαθητές των σχολείων

Γράφτηκε από τον
Συγκέντρωσαν τρόφιμα οι μαθητές των σχολείων

Σημαντική ποσότητα τροφίμων προσέφεραν μαθήτριες και μαθητές από 26 σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του δήμου για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Χθες το μεσημέρι, αντιπροσωπεία μαθητών από το 24ο Δημοτικό Σχολείο σε συμβολική εκδήλωση παρέδωσε τα τρόφιμα και έψαλε τα κάλαντα στο δήμαρχο.
Μέρος των τροφίμων προσφέρθηκαν σε Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, στα Παιδικά Χωριά SOS, στο "Χαμόγελο του Παιδιού", ενώ σε ορισμένα σχολεία έγινε και εσωτερική διανομή.
Ο δήμαρχος Π. Νίκας ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που προσέφεραν τρόφιμα, τονίζοντας πως «έδειξαν ευγένεια, ανθρωπισμό, ξόδεψαν το χαρτζιλίκι τους για να συγκεντρώσουν αγαθά υπέρ όσων χειμάζονται από την κρίση». Επεσήμανε ότι «η νέα γενιά μάς δείχνει το δρόμο, διδάσκει τους μεγαλύτερους» και απευθυνόμενος στα παιδιά παρατήρησε πως «όσα δώσατε, θα γυρίσουν σε σας πολλαπλάσια».
Ζήτησε, επίσης, από όλους «να κοιτάξουμε γύρω μας, όπου υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε» και πρόσθεσε «κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μέσω των κοινωνικών δομών του δήμου, οι οποίες όλο το χρόνο βρίσκονται κοντά στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη».


NEWSLETTER