Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 17:13

Γεννήθηκε η ΑΝ.Α.Σ.Α. στη Σπάρτη

Γράφτηκε από την

Νέα δημοτική κίνηση με το όνομα "Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση" (ΑΝ. Α. Σ. Α.) ιδρύθηκε προσφάτως στη Σπάρτη με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. 

 

Μετά τη δεύτερη ανοιχτή συνέλευση των μελών της, κατά την οποία προέκυψε τελικά και η ονομασία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Τη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη η 2η Ανοιχτή  Γενική Συνέλευση της δημοτικής κίνησης ενεργών πολιτών.

Θέματα προς συζήτηση της συνάντησης ήταν,  η επιλογή του ονόματος  που θα φέρει η δημοτική κίνηση και η έναρξη της διαδικασίας επεξεργασίας των προγραμματικών αρχών Παράταξης οι οποίες θα στηρίζονται στην Ιδρυτική της Διακήρυξη.

Μετά από διάλογο και ανοιχτή, ψηφοφορία η οποία διεξήχθη και στην οποία συμμετείχαν μέλη και φίλοι της κίνησης αποφασίστηκε το όνομα Παράταξης να είναι «ΑΝεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση» - ΑΝ. Α. Σ. Α.

Τα μέλη και οι φίλοι της κίνησης, δεσμεύτηκαν ότι μέσα από τη συλλογική τους δουλειά για τα δημοτικά θέματα, αλλά και τη παρουσία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Σπάρτης θα επιδιώξουν να δώσουν μια πραγματική ΑΝΑΣΑ στους Δημότες της Σπάρτης.

Μια ΑΝΑΣΑ κόντρα στο σημερινό τέλμα το οποίο χαρακτηρίζει την Δημοτική Αρχή αλλά και την ουσιαστικά ανύπαρκτη Αντιπολίτευση.

Παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία επεξεργασίας των Προγραμματικών Αρχών της κίνησης με βασικό άξονα την Ιδρυτική της Διακήρυξη η οποία έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Σε αυτή τη διαδικασία καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν ενεργά καταθέτοντας τις προτάσεις και τις ιδέες τους για έναν καλύτερο Δήμο.

Ο Δήμος Σπάρτης είναι για μας , πάνω απ’ όλα , μια ευκαιρία να συνθέσουμε δυνάμεις και απόψεις, να αναδείξουμε τα πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, να χαράξουμε από κοινού την αναπτυξιακή μας πορεία , να μπούμε ανάχωμα στη μνημονιακή πολιτική και τις οδυνηρές συνέπειες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ , να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ με την κοινωνία για έναν άλλο δρόμο και μια άλλη προοπτική.

Όλα τα μέλη της ΑΝ. Α. Σ. Α. αναλαμβάνουμε υπεύθυνα να ενώσουμε με τις πρωτοβουλίες μας τις τοπικές δυνάμεις που θέλουν και μπορούν να συμπαραταχθούν και να δουλέψουν μαζί μας με συνέπεια , για να πετύχουμε το νέο αυτό ξεκίνημα.

Στόχος μας είμαι να δημιουργήσουμε ένα ΙΣΧΥΡΟ Δήμο, ώστε ο τόπος μας να ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, να βγει από το τέλμα της ανεργίας , της ύφεσης και της υπανάπτυξης και να αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική για ένα καλύτερο κι ελπιδοφόρο αύριο".