Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013 15:41

ΑΝ. Α. Σ. Α.: "Τα αρχαιολογικά ευρήματα της Σπάρτης επιτέλους υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΑΝ. Α. Σ. Α.: "Τα αρχαιολογικά ευρήματα της Σπάρτης επιτέλους υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία"

Καταγγελία για "τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής της Σπάρτης στο στρατόπεδο του Κ. Ε. Ε. Μ. λόγω αδυναμίας πληρωμής από τον Δήμο Σπάρτης του μισθώματος του χώρου «προσωρινής» φύλαξης των" εξέδωσε η νεοσύστατη Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση (ΑΝ. Α. Σ. Α.).

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Εν μέσω μνημονίων και απαξίωσης , τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως θεσμού όσο και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας , φτάσαμε στο σημείο να στέλνονται τα αρχαιολογικά ευρήματα της Σπάρτης προς φύλαξη στο Κ. Ε. Ε. Μ.!!!!!!

Με πρόσφατη ανακοίνωση του το «Σωματείο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης «Παναγιώτης Σταματάκης» καταγγέλλει τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων της πόλης μας στο στρατόπεδο του Κ. Ε. Ε. Μ. , λόγω αδυναμίας πληρωμής από τον Δήμο Σπάρτης του μισθώματος του χώρου «προσωρινής» φύλαξης των.

Η μη τήρηση των πολιτικών δεσμεύσεων του ΥΠΠΟΑ, έναντι των οποίων ο Δήμος Σπάρτης κατέβαλλε επί μια πενταετία , σχεδόν, τα μισθώματα του χώρου, ουδέποτε απασχόλησε τη Δημοτική Αρχή.

Η ανυπαρξία Μουσειακής υποδομής της Σπάρτης ουδέποτε απασχόλησε σοβαρά τους κυρίαρχους πολιτικούς παράγοντες της πόλης. Μόνο για φιέστες και ανέξοδες δηλώσεις και φωτογραφίσεις στα τοπικά ΜΜΕ τους έχει φανεί χρήσιμη.

Αντί η δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου να αποτελέσει κορυφαίο και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο διεκδίκησης για τη Δημοτική Αρχή και τα όργανα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, έχει καταστεί «ευκαιρία» προσωπικής και κομματικής προβολής των.

Η «ΑΝεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση» - ΑΝ. Α. Σ. Α. δηλώνει τη συμφωνία της με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του «Σωματείου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης «Παναγιώτης Σταματάκης» και δεσμεύεται για την προώθηση και διεκδίκηση του αιτήματος να αποκτήσει η Σπάρτη Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ιστορίας της και αναγκαίο για την έκθεση και προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η επίκληση της Αρχαίας Σπάρτης, των αρχαιολογικών χώρων και των προγόνων μας από τη Δημοτική Αρχή και γενικότερα από τους «τοπικούς άρχοντες» , τη στιγμή που οι αρχαιότητες βρίσκουν φθηνή στέγη σε στρατιωτικά «τολ» , είναι τουλάχιστον υποκριτική! Υπάκουοι στις πολιτικές επιλογές των μνημονιακών κυβερνήσεων προσπαθούν να βολευτούν με λύσεις – «μπαλώματα» , όπως αυτή που επιλέχθηκε, βολεύοντας ταυτόχρονα τόσο το ΥΠΠΟ όσο και τις κατά καιρούς κενές περιεχομένου «δεσμεύσεις» της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τελικά μέσα απ’ αυτήν την ανακολουθία των εξουσιών σε όλα τα επίπεδα ( Δήμος – Περιφέρεια – Υπουργείο) το παλιό Μουσείο απαξιώνεται, η ίδρυση Νέου Μουσείου έχει χαθεί απ’ τον ορίζοντα ακόμη και ως αίτημα και μόνοι χαμένοι της όλης υπόθεσης είναι η περιοχή και οι πολίτες , αφού η επίλυση προβλήματος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βασικό άξονα προβολής της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα θα αποτελούσε κεντρικό στοιχείο μιας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με θετικές επιδράσεις στη τοπική οικονομία και την απασχόληση.

Θα επανέλθουμε".

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER