Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 14:19

Νίκας: "Κωμωδία η ιστορία με το χαρακτηρισμό του Αρι"

Γράφτηκε από τον
Νίκας: "Κωμωδία η ιστορία με το χαρακτηρισμό του Αρι"

Κωμωδία χαρακτήρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, την υπόθεση για το τι είναι ο ποταμός Αρις και σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα του καθαρισμού και της συντήρησής του. Μίλησε για ξεφτιλισμό, για «κράτος που σε πολλές περιπτώσεις δε γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά» και προκάλεσε «να βγει κάποιος να πει ότι είναι ρέμα».

 

«Αυτό είναι κωμωδία. Ο δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, γι’ αυτό και προσέφυγε στην Πολιτική Προστασία, στην Αθήνα, με ολοκληρωμένη μελέτη», παρατήρησε ο κ. Νίκας, απαντώντας σε ερώτησή μας.

Ανέφερε πως «υπάρχει προβληματισμός στα υπερκείμενα ή στα παράλληλα όργανα, αν ο Αρις είναι ποτάμι ή ρέμα» και σημείωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Περιφέρειας: «Για όνομα του Θεού, λες και ζουν σε άλλη χώρα. Δε βλέπουν όλοι ότι ο Αρις είναι ποτάμι. Είναι δυνατόν να είναι ο Αρις ρέμα; Για τα ρέματα έχει ευθύνη ο δήμος, για τα ποτάμια έχει η Περιφέρεια. Εν πάση περιπτώσει, ας αποφασίσουν. Αυτό είναι ξεφτιλισμός, για να μην πω οτιδήποτε άλλο».

Οσον αφορά τον καθαρισμό του Αρι που είναι το κρίσιμο ζήτημα, καθώς έχει χρόνια να καθαριστεί και στις 11 - 12 Νοεμβρίου πλημμύρισε προκαλώντας μεγάλες ζημιές, ο δήμαρχος απάντησε πως «έχουμε υποβάλλει σχετική μελέτη στην Πολιτική Προστασία και στο υπουργείο Εσωτερικών. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε αυτό το κράτος που σε πολλές περιπτώσεις δε γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά». Και κατέληξε: «Τώρα αν ο Αρις είναι ρέμα, είναι του δήμου. Το λέω για να γελάει ο κόσμος. Αν είναι ποτάμι, είναι της Περιφέρειας και του υπουργείου. Να βγει κάποιος να πει ότι είναι ρέμα. Και μεις θα το δεχθούμε και ας γελάει ο κόσμος».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER