Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 07:37

Αρχή προεκλογικής με συμβολικές παρουσίες

Γράφτηκε από την
Αρχή προεκλογικής με συμβολικές παρουσίες

Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για το Δήμο Μεσσήνης κήρυξε χθες βράδυ ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, σε μια εκδήλωση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Με τις συμβολικές παρουσίες -όπως χαρακτηρίστηκαν από το ακροατήριο- του επικεφαλής του γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Δημήτρη Πτωχού και του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, ο Στ. Αναστασόπουλος παρουσίασε το έργο της δημοτικής αρχής, το οποίο έχει καταχωρηθεί στην "Εφημερίδα του Δημότη", που άρχισε να εκδίδει η "Δημοτική Ενωση Μεσσήνης". Μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο, μεταξύ των οποίων παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Χρίστος Χριστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του τ. δημάρχου Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλου, Στασινός Γκούνης και Μιχάλης Ψαρούλης, ο Στ. Αναστασόπουλος προλογίζοντας την εκδήλωση είπε ότι συμπληρώνονται 3 χρόνια της "Δημοτικής Ενωσης Μεσσήνης" ως δημοτικής αρχής του καλλικρατικού δήμου, που προέκυψε από τη συνένωση 8 καποδιστριακών δήμων με πρωτεύουσα την πόλη της Μεσσήνης και 114 κωμοπόλεις και χωριά.

Ενας δήμος που, όπως είπε, έχει τη μεγαλύτερη έκταση στο Νομό Μεσσηνίας και η απόσταση από τη μια του άκρη ως την άλλη είναι πάνω από 100 χλμ. "Ενας δήμος που με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα, μας προϊδεάζει για μεγάλες δυσκολίες στη διοίκηση και την εν γένει διαχείρισή του. Αυτός ο δήμος όμως παρουσιάζει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική. Εχει μεγάλη αγροτική παραγωγή, σπουδαίο μνημειακό πλούτο, τεράστιες δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη, μα πάνω από όλα, έχει σπουδαίους ανθρώπους, στοιχείο σημαντικό, αφού όπως όλοι γνωρίζετε, καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη ενός τόπου, είναι η ποιότητα του έμψυχου δυναμικού", ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι "με αίσθημα ευθύνης, εγώ και οι συνεργάτες μου αναλάβαμε το βαρύ φορτίο της οργάνωσης και λειτουργίας του νεοσύστατου δήμου, μετά από δική σας εντολή. Αξιοποιήσαμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ενεργοποιώντας τους ευσυνείδητους και έμπειρους υπαλλήλους και συνεργάτες του δήμου, συνεργαζόμενοι με τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, κυριολεκτικά όλους τους προέδρους και τοπικούς συμβούλους των Τοπικών Κοινοτήτων ανεξαρτήτως παρατάξεων, όλους τους φορείς των τοπικών κοινωνιών αλλά και τους απλούς πολίτες". Ετσι -είπε- "καταφέραμε ο Δήμος Μεσσήνης να πρωτοπορεί και να διακρίνεται μεταξύ των καλύτερων δήμων, όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου".

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Στ. Αναστασόπουλος ανέφερε ότι "οι συνεργάτες μου και εγώ, καταφέραμε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία να δουλέψουμε συστηματικά και αποτελεσματικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της 3ετούς θητείας που διανύουμε, πετυχαίνοντας:

1. Να οργανώσουμε και να νοικοκυρέψουμε οικονομικά και διοικητικά τον τεράστιο καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης με τα 114 χωριά.

2. Να είμαστε δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του, αντιμετωπίζοντας κατά προτεραιότητα την καθημερινότητα του πολίτη.

3. Να εκπονήσουμε τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας και να αρχίσουμε να υλοποιούμε εντατικά το μεγάλο μας όραμα, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αγροτικής ανάπτυξης και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη του τόπου μας". Ενώ πρόσθεσε πως "όλοι εμείς αλλά και πολλοί άλλοι ακόμα που πλαισιώνουν τις καθαρά αυτοδιοικητικές μας θέσεις, ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών, διεκδικούμε εκ νέου την εμπιστοσύνη σας, την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.

Θέλουμε από κοινού να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που αρχίσαμε, το οποίο σήμερα με ντοκουμέντα σας παρουσιάζουμε και που έχει ανάγκη ο τόπος μας".

Στη συνέχεια ο Στάθης Αναστασόπουλος παρουσίασε αναλυτικά το έργο της δημοτικής αρχής το οποίο αναφέρεται αναλυτικά στο πρώτο τεύχος της "Εφημερίδας του Δημότη" που διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους.

Ν.Κ.


NEWSLETTER