Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 12:19

Πλεόνασμα 7, 7 εκ. ευρώ στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Με χρηματικό πλεόνασμα 7.773.665,97 ευρώ έκλεισε το 2013 για το Δήμο Καλαμάτας και ο δήμαρχος Π. Νίκας παρατήρησε χθες ότι αυτό «καταδεικνύει μια νοικοκυρεμένη διαχείριση».

Το πραγματικό πλεόνασμα θα είναι κατά 1 εκ. ευρώ λιγότερο, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλ. Μπουζιάνης, λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής που θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο δήμαρχος ανέφερε ότι «όλα τα στοιχεία είναι ηλεγμένα, όλες οι διαδικασίες είναι εγκεκριμένες από υπερκείμενες Αρχές. Το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ ελέγχει τα πάντα κι όλες οι διαδικασίες έγιναν στην ώρα τους». Διευκρίνισε πως «ο δήμος πλήρωσε όλες του τις υποχρεώσεις, κυρίως οφειλές των πρώην Δήμων Αρφαρών, Θουρίας και Αριος και τροφοδοτήσαμε την αγορά με πολλά χρήματα. Οπου αυτό δεν έγινε, οφείλεται σε έλλειψη δικαιολογητικών ή δικαστικές αποφάσεις».
Οσον αφορά τα έσοδα (σύνολο 54.068.816 ευρώ), ο κ. Μπουζιάνης ανέφερε ότι «οι επαγγελματίες παρά την κρίση ανταποκρίθηκαν και έχει εξοφληθεί το σύνολο των τελών κοινοχρήστων χώρων». Επεσήμανε ότι «ο δήμος πέτυχε τα παραπάνω παρά την κρίση και τη μείωση των πόρων που χορηγεί το κράτος μέσω ΚΑΠ και ΣΑΤΑ κατά 65% περίπου και παρά το υπέρογκο κόστος της διαχείρισης απορριμμάτων (62 ευρώ τον τόνο)».