Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014 12:23

Παραιτήθηκαν 2 τοπικοί σύμβουλοι της Κορώνης

Γράφτηκε από τον

Τις παραιτήσεις τους έχουν υποβάλει τις τελευταίες μέρες, δύο τοπικοί σύμβουλοι της Κορώνης, ο Νίκος Μπαλάσης και ο Γιάννης Ζουζούνης, για διάφορους σοβαρούς λόγους.

Το γεγονός αυτό πέρα από το πρόβλημα στη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου, καταδεικνύει ότι υπάρχουν ανοιχτά - εκκρεμή ζητήματα σε μία από τις δυναμικές περιοχές του Δήμου Πύλου - Νέστορος και της Μεσσηνίας.
Ο Ν. Μπαλάσης - σύμβουλος της πλειοψηφίας, μας είπε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, «λόγω της μη καλής συνεργασίας με το δήμο». Παρατήρησε πως για διάφορα ζητήματα, όπως για το γήπεδο -παρότι είναι πρόεδρος της τοπικής ομάδας, του Ακρίτα- «ενημερώνομαι από άλλους, από τρίτους και όχι από τη δημοτική αρχή». Μας επεσήμανε ότι σήμερα το βράδυ πραγματοποιείται γενική συνέλευση στο κτήριο Κλάπα για το θέμα του γηπέδου της Κορώνης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη και του βουλευτή Θανάση Πετράκου.
Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Ζουζούνης στην επιστολή της παραίτησής του επιμένει για σοβαρά ζητήματα λειτουργίας, συνεργασίας και απαξίωσης. Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Στην πορεία της θητείας μου συνάντησα πλήρη απαξίωση, αρνητική στάση, αλαζονεία και αποκλεισμό. Τόσο από την αντιδήμαρχο, θεμάτων Κορώνης όσο και από τον πρόεδρο του Τ.Σ. Κορώνης. Επί τρία έτη έχω καταθέσει πολυάριθμες προτάσεις προς συζήτηση σε τοπικό επίπεδο, όπως έχω ζητήσει και γενική συνέλευση κατοίκων, όπως θεσμικά μπορώ να θέσω βάσει της λειτουργίας του "Καλλικράτη" (είναι πρωτοκολλημένα για όσους ενδιαφέρει). Αυτό που εισέπραξα ήταν ένας συνεχής αρνητισμός, όπου ουδεμία πρότασή μου είχε την πρέπουσα σημασία, μια απομονωτική στάση σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά την Κορώνη, όπως καθημερινότητα, καθαριότητα, ιατρείο, γήπεδο, ποιότητα ζωής, κτήριο Ταρσούλη κ.ά. Απλά και μόνο, γιατί οι παραπάνω έτσι αντιλαμβάνονται, αν και δεν πρέπει, τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ομως, επειδή η πολιτική ηθική και οι αξίες στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζονται μόνο πολιτικά, δεν προχώρησα σε καταγγελία για κατά συρροή παραβίαση του άρθρου 88 παρ.1 του Ν. 3852/2010 (υποχρεωτικά κάθε μήνα συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο), και δεν τέθηκε ποτέ σε θέμα πρότασή μου. Ετσι θεωρώ πως δεν έχω κανένα ρόλο και δεν μπορώ να προσφέρω κάτω από συνθήκες ιδιοτέλειας και απομονωτισμού, για να γνωρίζουν οι πολίτες της Κορώνης ποιοι πραγματικά τόσα χρόνια τους εκπροσωπούν. Παρακαλώ, όπως γίνει δεκτή η παραίτησή μου, ώστε να μην ακολουθήσω τον πολιτικό και τοπικό κατήφορο της περιοχής μου, αλλά και να μη γίνω μέρος και συμμέτοχος στην ανυπαρξία, στις επιχειρηματικές ιδιοτέλειες και στις σκοπιμότητες ολίγων που επί έτη λιμνάζουν τον τόπο».