Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 11:51

Ο Μπεχράκης ζητεί: Συζήτηση στο Συμβούλιο της σύμβασης για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον

Επιμένει ο επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σταμάτης Μπεχράκης και ζητεί το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την επιλογή της "ΤΕΡΝΑ", να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

«Το Δ.Σ. οφείλει να συζητήσει για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Να γίνει ενημέρωση από την ανάδοχο εταιρεία και να κατατεθούν προτάσεις - απόψεις από όλους τους αρμόδιους φορείς, συλλόγους - κινήσεις και τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Μπεχράκης.
Επεσήμανε πως «δεν μπορεί ο δήμαρχος να παρουσιάζει προτάσεις που δεν έχουν συζητηθεί πουθενά» και διευκρίνισε: «Πρέπει να συζητηθεί στο Δ.Σ., γιατί πρόκειται για μια σύμβαση με μεγάλη διάρκεια, για 27 χρόνια. Δεν μπορεί να καλείται να πληρώσει ο δημότης, - είναι ένα χαράτσι - και το Δημοτικό Συμβούλιο να μη συζητάει, να μην έχει άποψη και να μην την εκφράζει. Η ενημέρωση, οι επισημάνσεις, οι ενστάσεις δεν είναι μια τυπική διαδικασία που αφορούν μόνο το δήμαρχο και την αρμόδια υπηρεσία (καθαριότητας)».
Κλείνοντας, ο επικεφαλής του "Δικτύου" αναρωτήθηκε «δεν πρέπει να γίνει διαβούλευση; Δε θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα;».