Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 20:59

"Ευρύτερες συνεργασίες, χωρίς ηγεμονισμούς" ζητάει το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας για τις εκλογές

Γράφτηκε από την

Ευρύτερες συνεργασίες, ισότιμες χωρίς ηγεμονισμούς, στηριγμένες σε αρχές και πρόγραμμα θα επιδιώξει το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», για να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο Καλαμάτας, στις εκλογές του Μαΐου.

 

Αυτή ήταν η κατεύθυνση που δόθηκε στην αποψινή γενική συνέλευση του «Δικτύου», στη νέα Συντονιστική Επιτροπή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για την υποστήριξη υποψηφίου δημάρχου, που θα ενώνει όλες τις συνεργαζόμενες δυνάμεις. 

Χαρακτηριστικά τονίστηκε «με τη στενοκεφαλιά μας να μη δώσουμε νέα 4ετία στο Νίκα». Το ζήτημα που προκάλεσε διαφορετική προσέγγιση, ήταν αν η συγκεκριμένη προσπάθεια θα στηριχθεί αποκλειστικά σε αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά ή θα είναι περισσότερο αυτοδιοικητική και ευρύτερη. Και οι δύο απόψεις βρήκαν υποστηρικτές μεταξύ των μελών του «Δικτύου». Στη συνέλευση εκφράστηκε η αισιοδοξία για νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, με στόχο μια Αυτοδιοικητική Αρχή που θα είναι κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες, με συμμετοχή, δημοκρατία και διαφάνεια.

Η συνέλευση του «Δικτύου» συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την εκλογή της Συντονιστικής Επιτροπής που θα το οδηγήσει στις εκλογές.

 

Περισσότερα στην "Ελευθερία της Δευτέρας"