Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2011 22:51

Στ. Μπεχράκης: Καμία ενημέρωση για σύσκεψη σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα μέσω του Τύπου του Σαββάτου ότι οι παρατάξεις της… αντιπολίτευσης είχαν οργανωτική σύσκεψη(!) στο Δημαρχείο της Καλαμάτας την Παρασκευή το πρωί, με θέμα τον τρόπο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου". Αυτό αναφέρει σε χθεσινή του δήλωση ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» Καλαμάτας Στ. Μπεχράκης, στην οποία υπογραμμίζει τρία ζητήματα:
"Πρώτον: Ούτε εγώ ούτε κανένα άλλο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» ειδοποιηθήκαμε για την εν λόγω «σύσκεψη» ή οποιαδήποτε άλλη συνάντηση στο Δημαρχείο με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γουρδέα. Πόσω μάλλον ότι δεν μπορούσαμε να παραστούμε ...σε αυτή!
Δεύτερον: Οι δηλώσεις που επακολούθησαν μετά την συνάντηση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που χαρακτήριζαν το κλίμα της συνάντησης «θετικό», χωρίς να έχει επικοινωνήσει επαναλαμβάνω κανένας με το «Δίκτυο» και να ακούσει τις θέσεις του ή τις θέσεις της υπόλοιπης αντιπολίτευσης μας βρίσκουν αντίθετους. Η πρακτική αυτή παραβιάζει την συνήθη δημοκρατική δεοντολογία και συμπεριφορά, αλλά και μια τόσο αρνητική πράξη εκδηλώνεται τόσο πρώιμα στη λειτουργία του προέδρου.
Τρίτον: Το «Δίκτυο» θα ζητήσει εξηγήσεις τη Δευτέρα γιατί χωρίς να ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών του προέδρου με όλη την αντιπολίτευση παρουσιάζεται ότι έχουν σχηματισθεί και οι απόψεις της. Πρόκειται ουσιαστικά για μια επικοινωνιακή προσπάθεια της δημοτικής αρχής να παρουσιαστεί «πειθήνια» η αντιπολίτευση σε σοβαρά θέματα, όπως είναι η συζήτηση του κανονισμού λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Το «Δίκτυο» συγκαλεί τη Συντονιστική Επιτροπή του για την Τρίτη στις 9 μ.μ. όπου θα συζητηθούν: κανονισμός λειτουργίας, τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων του «Δικτύου» στο προσεχές διάστημα και η έγκριση των τελικών θέσεων «Δικτύου» για τα απορρίμματα".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER