Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 18:33

10 έξυπνες στάσεις στην Καλαμάτα και οι υπόλοιπες... απλές

Γράφτηκε από τον
10 έξυπνες στάσεις στην Καλαμάτα και οι υπόλοιπες... απλές

"Εξυπνες στάσεις" για τη στάθμευση και τη μετακίνηση του κόσμου με τα αστικά λεωφορεία προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ αναβαθμίζει το ασύρματο δίκτυο σε δημοτικά και δημόσια κτήρια της πόλης.

 

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, παρουσία του υπαλλήλου Κώστα Μαλαβάζου, από το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής του δήμου.

Ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε ότι με το έργο "Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης": α) Θα τοποθετηθούν κονσόλες στα αστικά λεωφορεία, από τις οποίες θα συλλέγονται πληροφορίες και πινακίδες σε 10 στάσεις, που θα επιλεγούν μέσα στην πόλη της Καλαμάτας και θα δίνουν πληροφορίες στους πολίτες για το χρόνο άφιξης των αστικών λεωφορείων. β) Θα τοποθετηθούν μετρητές κυκλοφορίας στην πόλη και σύστημα καταγραφής των αυτοκινήτων που μπαίνουν και βγαίνουν στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα. Οι πληροφορίες θα προβάλλονται μέσω πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων ενημέρωσης κοινού και μέσω 2 πινακίδων LED που θα αναφέρουν τη διαθεσιμότητα ελεύθερων θέσεων στο κεντρικό πάρκινγκ και θα κατευθύνουν ανάλογα τους οδηγούς. γ) Θα αναπτυχθεί και θα εγκατασταθεί πλατφόρμα διαχείρισης κυκλοφοριακών δεδομένων και πρόβλεψης κυκλοφοριακών συνθηκών. δ) Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και χρόνους άφιξης λεωφορείων σε στάσεις μέσω SMS και ειδικής εφαρμογής για smartphones, καθώς και από το διαδικτυακό τόπο του έργου.

Ο αντιδήμαρχος πληροφόρησε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τους αναδόχους για τη διαχείριση, συντήρηση και υποστήριξη των ΜΑΝ (μητροπολιτικών δικτύων οπτικών ινών) που υπάρχουν και στην Καλαμάτα. Παρατήρησε ότι έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα λειτουργεί το αναβαθμισμένο "Σύζευξις", το "Σύζευξις 1,5" που θα δώσει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Ιντερνετ σε όλους τους φορείς που συνδέονται στο ΜΑΝ της Καλαμάτας. Οπως αναφέρθηκε, το "Σύζευξις" αυτή τη στιγμή δίνει 4 Μbps στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ το 1,5 θα δώσει τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες σε δημόσια και δημοτικά κτήρια.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER