Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 14:11

Κοσμόπουλο και Μπεχράκη συζητούν στο "Δικτύο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας"

Γράφτηκε από τον
Κοσμόπουλο και Μπεχράκη συζητούν στο "Δικτύο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας"

Σε διαδικασία συζητήσεων για τη διεύρυνσή του με νέες δυνάμεις, μετά την απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης της 12ης Ιανουαρίου, βρίσκεται το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας", ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Ονόματα υποψηφίων δημάρχων δεν έχουν συζητηθεί επίσημα, όμως, ακούγονται ο επικεφαλής του "Δικτύου" - δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος - επικεφαλής της "Ανθρώπινης και Ομορφης Πόλης" Βασίλης Κοσμόπουλος.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από στελέχη του, το "Δίκτυο" «ξεκίνησε και ανιχνεύει το πεδίο στο επίπεδο των εκλογικών συνεργασιών και συγκρότησης ευρύτερου ψηφοδελτίου και επιλογής του επικεφαλής». Επισημαίνουν ότι «το "Δίκτυο" προσπαθεί να δημιουργήσει μια μαχητική αυτοδιοικητική λογική με την ενίσχυση και συγκρότηση τοπικού αυτοδιοικητικού κινήματος». Σημειώνουν ότι «γενικά το "Δίκτυο" σπρώχνει την ενεργοποίηση των πολιτών από τα μέσα της κοινωνίας και αντιδρά στη λογική της ανάθεσης, πράγμα που ελπίζουμε να φέρνει σε δύσκολη θέση τους "επαγγελματίες" όλων αυτών των χρόνων της, μικροπαράγοντες που φθείρουν την ιδέα της αυτοδιοίκησης ως εξουσίας των "κάτω" που μπορούν να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα με την καθιέρωση της απλής αναλογικής και τη θεσμοθέτηση συμμετοχικών διαδικασιών κοινωνικού ελέγχου, ως αναγκαία μεταρρυθμιστική τομή μαζί με τη γεωγραφική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ».

Ο επικεφαλής του "Δικτύου" Στ. Μπεχράκης παρατηρεί: «Δύο σημαντικά σημεία χαρακτηρίζουν το "Δίκτυο". Το προφίλ συνεννόησης που καλλιεργεί μεταξύ πολιτών με διαφορετικές πολιτικές αναφορές, γιατί έχει πλαίσιο αρχών και συλλογική λειτουργία για να συνθέτει την αυτοδιοικητική πολιτική του πρόταση. Και η παραδοχή της μη μονοπώλησης διαφορετικών δυνάμεων από το "Δίκτυο", του ενδιαφέροντος για την πορεία της ευρύτερης περιοχής και την αγάπη για την πόλη τους».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER