Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 19:17

"Ανοικτή Κίνηση Δημοτών" στη Μεγαλόπολη με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
"Ανοικτή Κίνηση Δημοτών" στη Μεγαλόπολη με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ

 

"Ανοικτή Κίνηση Δημοτών" αποκαλείται η δημοτική κίνηση που δημιουργήθηκε στη Μεγαλόπολη, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, και επιδιώκει να διεκδικήσει τον αρκαδικό δήμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές - οι οποίες, σύμφωνα με τη διακήρυξη της συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης, «αποκτούν κρίσιμο πολιτικό χαρακτήρα». Οπως σημειώνεται στη διακήρυξη: 

 

«Η "Ανοικτή Κίνηση Δημοτών" θα είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική, μαζική, αγωνιστική κίνηση, που θα χωρά όλους τους αξιόπιστους, ευαισθητοποιημένους, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολιτικά και κοινωνικά ηθικούς πολίτες. Πολίτες που τάσσονται ενάντια στο μνημόνιο, που θα συνειδητοποιούν τις υποχρεώσεις τους, θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους, που θα παλεύουν για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του δήμου μας, που θα δίνουν προοπτική στη νέα γενιά μας.

 

Οι θεμελιώδεις άξονες δράσεις μας που αποτελούν ταυτόχρονα και δεσμεύσεις, θα είναι: Ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για όλες τις περιοχές του δήμου. Περιφρούρηση των κοινωνικών αγαθών (νερό, καθαριότητα, ενέργεια). Διεκδίκηση ανακατανομής πόρων σε επίπεδο Περιφέρειας. Αναζήτηση συγκλίσεων και συνεργασιών με τοπικές κοινωνικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του πολίτη. Διατήρηση κοινωνικών δομών. Πλήρης διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου. Απολογισμός πολιτικός και οικονομικός. Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενθάρρυνση και ενίσχυση κάθε συλλογικής προσπάθειας κοινωνικής αλληλεγγύης, αγώνας ενάντια σε φαινόμενα ρατσισμού και νεοφασισμού, ενίσχυση και ανάπτυξη του εθελοντισμού. Προσέγγιση των σημαντικών προβλημάτων της νεολαίας και ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή τους. Φροντίδα και περιφρούρηση του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης (συγκεκριμένες θέσεις για τα απορρίμματα), προστασία των υδάτινων και πράσινων πόρων. Δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού. Καθαρή πόλη και δημοτικά διαμερίσματα. Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης».


NEWSLETTER